REKLAMI GEÇ

2 arıcıya 30 bin lira hibe

2 arıcıya 30 bin lira hibe

Merkezefendi’de 2 çiftçiye arıcılık, 4 çiftçiye ise büyükbaş hayvancılık olmak üzere 6 çiftçi Genç Çiftçi Projesi’ne kabul edildi. Arıcılık projesi uygulayan 2 çiftçiye 30 bin lira hibe kredi verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2016 Cumartesi, 17:54

Merkezefendi Kaymakamı Kaymakamı Şükrü Görücü ve Merkezefendi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Kargı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programında arıcılık konulu projesiyle hibe desteği almaya hak kazanan çiftçilerden Fatih Özten’in projesini yerinde inceledi.

Projeden yararlanmak için Merkezefendi’den 69 genç çiftçi başvuru yaptı, değerlendirme sonunda 2 arıcılık ve 4 büyükbaş hayvancılık olmak üzere toplam 6 çiftçinin “Genç Çiftçi Projesi” kabul edildi.

Arıcılık projesini uygulayan 2 genç çiftçi tespit edilen özelliklerdeki 40 arılı kovan, 1 bal süzme makinesi, 1 sır alma teknesi ve 1 ısıtmalı bal dinlendirme tankı ile birlikte arıcılar için zorunlu olan malzemeleri kendi imkânları ile temin etti. Malzemelerin gideri olan 30 bin lira ise bakanlık tarafından hibe olarak ödendi.

Büyükbaş hayvancılık projeleri kabul edilen 4 genç çiftçiye ise bakanlık tarafından 6 baş damızlık dişi hayvan bedelsiz olarak verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı