REKLAMI GEÇ

2 bin adet ayran ve süt dağıtıldı

2 bin adet ayran ve süt dağıtıldı

Denizli Tarım ve Hayvancılık Platformu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bayramyeri Meydanı’nda süt dağıttı. 2 bin adet ayran ve süt dağıtıldığı etkinliğe, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da katıldı. Dalbudak, kendisi de süt içerek törene katılan minik öğrencilere örnek oldu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2015 Perşembe, 12:32

Tarım ve hayvancılık sektöründen 10 sivil örgütünün katılımı ile oluşturulan Denizli Tarım ve Hayvancılık Platformu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ‘Dünya Süt Günü’ dolayısıyla Bayramyeri Meydanı’nda süt ve ayran dağıttı.

Günlük bin 400 ton süt üretiminin yapıldığı Denizli’de, beslenme açısından büyük öneme sahip süt tüketimini artırmak amacıyla her yıl 21 Mayıs’ta gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

denizli-dunya-sut-gunu (2)
MİNİKLERİN SÜTÜ NURCAN ANA’DAN
Etkinliğe katılan Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine sütü, AK Parti Milletvekili Nurcan Dalbudak dağıttı. Öğrenciler büyük bir iştahla sütlerini içerken, Dalbudak, meydanda bulunan hanımlara da süt ve ayran verdi. Dalbudak, kendisi de süt içerek miniklere örnek oldu.

denizli-dunya-sut-gunu (3)
“GELİŞMİŞ ÜLKELERİN GERİSİNDEYİZ”
İçerdiği besin öğeleri bakımından yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan temel besin maddelerinin önemli bir kısmını barındıran süt tüketiminin yeterli olmadığına dikkat çeken Gıda Mühendisleri Odası Denizli Temsilcisi Esin Aysan, Türkiye’nin süt ve süt ürünleri tüketimi bakımından gelişmiş ülkelerin oldukça gerisinde olduğunu belirtti. Aysan, “Ülkemizde çiğ süt üretimi artmakta olduğunu halde çiğ sütün kalitesi açısından önemli sorunlar yaşanmaya devam edilmektedir. Süt üreticileri çiğ sütteki fiyat dalgalanmalarından önemli ölçüde etkilenmektedir” dedi.

SÜT ÜRETİMİNİN YÜZDE 3.2’Sİ DENİZLİ’DEN
Denizli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri (Hay-Koop) Üst Birliği Başkanı Mehmet Varol ise Türkiye’de tüketilen sütün yüzde 3.2’sini Denizli’nin karşıladığını, bunun yüzde 99,9’unun soğutulmuş olarak pazarlandığını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı