REKLAMI GEÇ

2 fidanlıkta, 7 milyon 700 bin fidan

2 fidanlıkta, 7 milyon 700 bin fidan

Denizli Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne ait Karahasanlı ve Gökpınar fidanlıklarında, 2009 yılında çeşitli cinslerden 7 milyon 700 bin fidan üretimi yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 25 Mart 2010 Perşembe, 16:35

Üretilen fidanlardan 3 milyon 70 bini, çevre illerdeki çevre müdürlükleri ve kuruluşlara verilirken, Orman Haftası nedeniyle 134 bin fidan ücretsiz dağıtıldı. Hafta kutlamaları kapmasında, 20 okulda eğitim gören 830 öğrenci tarafından kentin farklı bölgelerinde düzenlenen törenlerle, 7 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu. İki fidanlıkta 2010 yılı üretim kapasitesinin 9 milyon 420 bin olacak şekilde yeniden düzenlendiğini belirten Çevre ve Orman İl Müdürü Hamdi Akan, “Müdürlüğümüz tarafından 2009 yılı ağaçlandırma, rehabilitasyon, bakım ve erozyonla mücadele kapsamında yaklaşık 2 milyon 725 bin liralık harcama yaptık. Çalışmalarımız kapsamında 570 hektar alan ağaçlandırıldı, 200 hektar alanda rehabilitasyon çalışması yaptık. 630 hektar alanda erozyonla mücadele kapsamında çalışmalar yaptık, bunun yanında da 136 hektarlık alanda özel ağaçlandırma çalışmamız oldu. Müdürlüğümüze bağlı iki fidanlığımızda fıstık çamı, kara, mavi servi, karaçam, sedir gibi ağaçların fidanlarını yetiştiriyoruz” dedi.

Ücretsiz fidan dağıttık
Müdürlük olarak Çal Beylerli, Bozkurt İnceler, Çivril Işıklı, Tavas ve Acıpayam ilçelerinde fidan dikimi ve ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını ifade eden Çevre Orman İl Müdürü Akan, “Fidanlıklarımızda ürettiğimiz fidanları toprakla buluşturmanın yanında özel gün ve haftalarda da ücretsiz fidan dağıtımları yapıyoruz. Orman Haftası kapsamında 134 bin fidanı ücretsiz olarak halkımıza dağıttık. Kutlamalar kapsamında da ilköğretim okulu öğrencilerimiz ile birlikte 7 bin 500 fidanı toprakla buluşturduk. Bu fidanları dikmenin yanında bakımlarını yapmak ve büyümelerini sağlamakta çok önemli. Fidan dikim törenlerimizde ve ücretsiz fidan dağıtımlarımızda halkımıza bu önemli konuyu da anlatıyoruz. Önümüzdeki günlerde de fidan dikimi yaptığımız bölgelerde tamamlama dikimleri yapacağız. Diktiğimiz ancak çeşitli nedenlerle kuruyan fidanların yerine yenilerini dikeceğiz. Orman köylülerimizden de diktiğimiz fidanları korumalarını isteyeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı