REKLAMI GEÇ

9 ilçede 43 bin dekar alanda mera ıslah çalışması

9 ilçede 43 bin dekar alanda mera ıslah çalışması

Gıda Tarım ve Hayancılık İl Müdürlüğü’nce, dokuz ilçede 43 bin dekar alanda mera ıslah çalışması yapılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2016 Pazar, 11:12

Hayvan yetiştiriciliğinde, kaliteli kaba yem ihtiyacının en ucuz yolla karşılanabileceği alanlar çayır ve meralar. Buradan yola çıkan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, öncelikle mera tespit çalışmasını tamamladı. Ardından da 22 bin 149 hektara yayılan meraların ıslahı için çalışma başlattı.

İl genelinde 2004’te başlayan çalışmalar halen Acıpayam’ın Apa, Ovayurt, Yassıhöyük, Uçarı, Kırca, Karahöyük, Yeşildere, Alaattin ve Oğuz, Çal’ın Dayılar, Çivril’in Karayahşiler, Sökmen, Işıklı, Akçaköy, Ömerli, Beydilli, Tuğlu, Süngüllü, Irgıllı, Karamanlı ve Yalınlı, Tavas’ın Solmaz, Baklan’ın Konak ve Kavaklar, Bozkurt’un Sazköy, Sarayköy’ün Sığma, Ahmetli ve Yakayurt, Çardak’ın Çaltı ve Buldan’ın Sarımahmutlu mahallelerinde toplam 43 bin 32 dekar alanda devam ediyor.

Meralarda ıslah projesi kapsamında, arazilerde tesviye, ekim, gübreleme, sulama, yabancı bitki temizliği, sıvat yapılarak, münavebeli otlatma uygulanıyor.

Hayvan yetiştiricilerinin kaba yem ihtiyacının karşılanması ve meralara olan baskını azaltılması amacıyla 2004 yılından itibaren yürütülen ıslah projesi kapsamında 103 ton yonca, 63 ton korunga, 60 ton fiğ, 414 ton silajlık mısır ve 512 ton macar fiğ tohumu dağıtıldı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı