REKLAMI GEÇ

AK Partili Yüksel, ‘Besicilere destek ödemesi yapıldı’

AK Partili Yüksel, ‘Besicilere destek ödemesi yapıldı’

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel Denizli’de anaç sığır desteklemesi kapsamında, büyükbaş hayvan yetiştiricilerine destekleme ödemesi yapıldığını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 13 Haziran 2012 Çarşamba, 14:55

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel yaptığı yazılı açıklamada, Denizli’deki büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin anaç sığır destekleme ödemelerinin yapıldığını küçükbaş destekleme icmallerinin tamamlandığını söyledi. Yüksel, kısa süre içerisinde yetiştiricilere ödemelerin yapılması için sona gelindiğini de sözlerine ekledi. Yüksel, büyükbaş hayvan yetiştiricilerine destekleme ödemeleri yapılması için çalışmaların tamamlandığını da söyledi.
Yüksel, “Toplamda 17 bin 584 büyükbaş yetiştiricimizi ilgilendiren 70 bin 413 baş anaç sığır, 28 baş anaç manda olmak üzere toplamda 70 bin 441 baş anaç için 16 milyon 761 bin 660 TL destekleme tutarı Acıpayam, Çameli, Çardak, Çivril, Honaz, Denizli Merkez, Tavas, Beyağaç ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, hayvancılık kooperatiflerimiz, kısacası üst birliklerimizin hesaplarına, yetiştiricilerimizin hesabına aktarılmak üzere ödenmiştir” dedi.

Yüksel, “Bunun yanı sıra, küçükbaş koyun keçi desteklemesi ile ilgili çalışmalar da hızlandırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlükleri tarafından koyun ve keçi desteklemelerinin icmalleri hızla tamamlandı. Toplamda 2 bin 645 koyun ve keçi yetiştiricimize ait 292 bin 770 küçükbaş hayvan için 4. milyon 391 bin 550 TL destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin de çalışmalarda sona gelindi. Anaç koyun ve keçi desteklemesi ödemesinin yetiştiricilerimize bir an önce yapılabilmesi, yine bu sektörde emek harcayan yetiştiricilerimize önemli ölçüde katkı sağlayacak ve hayvan yetiştiricilerinin hükümetimizin sunmuş olduğu imkanlardan bir an önce faydalanmasına imkan tanınmış olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı