REKLAMI GEÇ

Anadolu Yıldızı’nın genlerinden Kuzeyköy F1’i üretti

Anadolu Yıldızı’nın genlerinden Kuzeyköy F1’i üretti

Sarayköylü çiftçi Talip Bayram, yedi yıl uğraşın sonucunda tadını unuttuğumuz yerli domatesi yenide üretti. Bayram’ın “Anadolu Yılıdızı”nın genlerinden üretip “Kuzeyköy F1” ismini verdiği domates türünün 8-10 gün raf ömrü olduğu belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2015 Perşembe, 09:47

Sarayköy’ün Altıntepe Mahallesi’nde düzenlenen Tarla Günü etkinliğine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, Ziraat Odası yetkilileri, çiftçiler, bayiler ve fide üreticileri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, burada yaptığı konuşmada, Anadolu’daki tarım değerlerinin unutulmaması ve onun geliştirildiğini görmenin heyecan verdiğini, köy tipi domates çeşidinin tüketicilerin aradığı bir ürün olduğunu, geliştirilen türün uzun süre dayanıklı ve lezzetli bir domates olması nedeniyle sevilerek tüketileceğine inandığını söyledi.

7 YILLIK UĞRAŞ SONUCU ÜRETİLDİ
Yerli domates üretimini gerçekleştiren çiftçi Talip Bayram ise, “Ürünümüz tamamen yerli imkanlarla ve yerli uzmanlar tarafından üretilmiştir. Köy tipi hibrit domates üretmekteki amacımız eskiden yediğimiz tadını, kokusunu özlediğimiz köy domatesini elde etmekti. Kuzeyköy F1 7 yıllık bir çalışmanın neticesinde ortaya çıktı. Anadolu Yıldızı olarak bilinen domatesin genlerinden elde edilmiştir. En önemli özellikleri ise, Türkiye’nin en erkenci domates çeşididir. Hasada 55-65 günde gelir. Raf ömrü 8-10 gün arasındadır. Uzun süren çalışmalarımızla bunu başardığımıza inanıyoruz ” dedi.

Üretimi gerçekleştirilen aromalı ve lezzetli, dilimli yerli domates, pazarda kilosu 3.5 liradan alıcı buluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı