REKLAMI GEÇ

Balık avı yasağı başladı

Balık avı yasağı başladı

İç sularda 1 Haziran’a kadar sürecek olan zamansal avlanma yasağı başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, balık kaynaklarının sürdürülebilirliği için yasak kararına özellikle balıkçıların uymalarını beklediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2016 Çarşamba, 11:15

İç sularda avlanma yasağı 1 Mart itibariyle başladı. 1 Haziran’a kada sürecek olan avlanma yasağına ilişkin uyarı yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, su ürünleri kaynaklarının doğal yollarla üreyerek çoğalabilmesi için Denizli sınırları içerisinde bulunan su ürünleri istihsal sahalarında zamansal av yasağının başladığını açıkladı.

“BALIKÇILARDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ”
Uygulanan zaman yasağı herkesten önce balıkçılar için gerekli olduğunu ifade eden Kutlu, “Balıkçılarımızın bu yasaklamalara uyarak avcılık faaliyetlerinde bulunmaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynakların sürdürülebilirliği açısından çok önemli. Balıkçılarımız tarafından zorlu şartlarda yakalanarak sofralarımıza sunulan, beslenmede ve özellikle çocuk gelişiminde sayısız faydaları olan balığın tüketiminin artırılması sağlıklı yaşam için son derece gereklidir” dedi.

YASAĞA UYMAYANLAR İÇİN YASAL İŞLEM UYGULANACAK
Kutlu, su ürünleri av yasağının kontrolünün İl ve İlçe Müdürlüğünde görevli su ürünleri denetim ekipleri tarafından yapıldığını belirterek, yasağa uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yasal işlem uygulanacağını kaydetti.

Su ürünleri av yasağının etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla vatandaşlara da sorumluluk düştüğünü dile getiren Kutlu, av yasaklarına uymayanların 155 polis, 156 jandarma, bulundukları yerin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait 0 258 212 54 80 numaralı telefonlara ihbarda bulunulmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı