REKLAMI GEÇ

Balık fiyatları tavan yaptı

Balık fiyatları tavan yaptı

Dondurucu soğuklardan balık fiyatları da nasibini aldı. Balıkçılar denize açılamayınca fiyatlar iki katına çıktı. Balığın en ucuzu hamsi bile 15 TL oldu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2015 Cumartesi, 13:09

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan balık, orta halli vatandaş için lüks oldu. Nedeni ise kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle balık avı yapılamaması. 

Balık fiyatlarındaki yükselişin havadan kaynaklı olduğunu belirten Balıkçı esnaflarından Murat Tüfekçi,“Biz de bu kış aylarında vatandaşların ucuz balık yemesini istiyoruz ancak hava şartları şimdilik buna müsaade etmiyor. Denizlerde fırtına olmasından dolayı balıkçı tekneleriyle balıkçılar denize açılamıyor. Bu şartlarda balık avına çıkanlar da az bir balıkla dönüyorlar. Bu da fiyatların yükselmesine neden oluyor” dedi.

Her daim vatandaşın kesesine uygun olan hamsinin fiyatı bile 15 TL oldu. Tüfekçi, “Hamsinin kilosu 15 TL’ye yükseldi. Diğer balık çeşitlerimiz de hamsi kadar ilgi görüyor. Havaların normale dönmesiyle birlikte balık fiyatlarının düşeceğini umut ediyoruz. Hafta sonunda balıkçıların denizlere açılacağını düşünüyoruz. Havaların soğumasıyla balığın kulağına kar kaçtı. Balık yağlanmaya başladı. Balık yağlandıkça lezzeti de artıyor” diye konuştu.

Denizli Balık halinde fiyatlar şöyle: Hamsi 15 TL, Sardalya 10 TL, Çinekop 20-25 TL, Çupra 18 TL, Levrek 18- 25 TL.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı