REKLAMI GEÇ

Buzağı destekleme başvuruları başladı

Buzağı destekleme başvuruları başladı

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, 2015 üretim yılı içinde suni tohumlamadan doğan buzağılar için destekleme başvurularının başladığını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2015 Pazar, 10:47

Hayvansal desteklemelerden olan buzağı desteklemesinden faydalanmanın ön şartı destek başvuruları 2 Ekim’de başladı. Kayıt yapabilmeleri için üreticilerin, istenilen belgelerle birlikte 31 Aralık 2015 tarihine kadar bağlı bulundukları il, ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

2015 yılı içerisinde suni tohumlamadan doğan buzağıların desteklemesinden çiftçilerin mutlaka yararlanması gerektiğine işaret eden Denizli Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Çiftçilerimiz gecikmeye mahal vermemelidirler. Tarımsal desteklemeler çiftçinin can simididir. Başvuruların zamanında yapılmasını gerekir. 2015 suni tohumlamadan doğan buzağı destekleme müracaatı başladı. 31 Aralık 2015 tarihinde sona erecek suni tohumlamadan buzağısı doğan üreticilerin mutlaka başvuru yaptırmaları gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda çiftçimizin başvuruda bulunmamaları nedeniyle bazı mağduriyetler yaşanmıştı. Benzer durumun tekrar yaşanmaması ve çiftçilerimizin ödemelerini gününde alabilmeleri için başvurularını son güne bırakmamalarını rica ediyorum” dedi.

2 Ekim’den itibaren başlayan başvurular 31 Aralık 2015′de sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı