REKLAMI GEÇ

Çal’da hayvancılık gelişiyor

Çal’da hayvancılık gelişiyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çal’da 10 yetiştiriciye 41 baş damızlık koç dağıttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2015 Çarşamba, 09:01

Denizli’de 2009 yılından bu yana uygulanan Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi sürüyor. Proje kapsamında Çal’ın Denizler, Hançalar, Peynirci, Sakızcılar, Bayıralan ve Yukarıseyit Mahallelerinde 10 yetiştiriciye toplam 41 baş damızlık ivesi ırkı koç dağıtımı için tören düzenlendi.

Törene, Çal Kaymakamı Selami Korkutata, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Karabulut, Çal İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydoğan Gürcan ve Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil ile sürü yöneticileri katıldı.

Çal’ın 2003 yılında 14 bin 600 baş koyuna olduğunu, 2014 yılında ise desteklerle bu sayının 34 bin 874 baş koyuna ulaştığını belirten Sezgin Kutlu, projenin önemini vurguladı.

Bu tür projelerle çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini, hayvan ırklarının, özellikle et, süt ve yavru verimi bakımından üstün ırklar seviyesine çıkarılmasının amaçlandığını anlatan Kutlu, “Böylelikle koyunculuğun geliştirilmesi sağlanarak, et ve süt verimliliğini arttırmak, kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın alım güçlerini yükseltmek ve milli ekonomiye katkı sağlamaktır” dedi.

Ardından sürü yöneticilerine yapılan kura ile koçlar teslim edildikten sonra koç dağıtım töreni sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı