REKLAMI GEÇ

Çiftçinin yüzü güldü

Çiftçinin yüzü güldü

Merkez ovada buğday hasadının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, serbest piyasada ekmeklik buğdayın tonunun 740 liradan alıcı bulduğunu belirtti.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2014 Pazar, 14:34

Son dönemde yağışlar nedeniyle ekili alanların zarar görmesi, ekinlerin yatması üreticiyi büyük sıkıntıya düşürmüştü. Bu sıkıntılar içinde hububat hasadına başlayan çiftçinin yüzü gülmeye başladı. Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, merkez ovada hasadın bitmek üzere olduğunu belirterek, “Bilindiği üzere yağışlar nedeniyle ekili alanlar zarar gördü, ekinler yattı. Böyle bir ortamda hasat başladı. Dekar başına 500 ile 650 kilogram rekolte alındı. Bu rakam tahmini yüzde 10’luk bir kayıp olduğunu gösteriyor. Ancak kıraç arazilerde ekili alanda sıkıntı daha büyük. Bu arada Toprak Mahsulleri Ofisi hala taban fiyatları açıklamadı. Buna rağmen serbest piyasada ekmeklik buğdayın tonu 740 lira olarak olgunlaştı. Bu rakam üreticiyi sevindirdi ve kayıpları unutturdu” dedi.

TÜCCAR UYARISI
Piyasada üreticinin peşin olarak ürüne alıcı bulduğunu belirten Gemici, üreticiyi tanımadığı veya güvenilir olmayan tüccarlara karşı uyararak, “Peşin olmayan satışlarda üreticimiz dikkatli olsun. Bu dönemi fırsat bilen uyanıklara ürününü kaptırmasın. Bir yılık emeğinizi boşa harcamayın. Peşin olarak satmaya gayret gösterin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı