REKLAMI GEÇ

1 saatte 3 bin 500 kutu süt tüketildi

1 saatte 3 bin 500 kutu süt tüketildi

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Dünya Süt Günü dolayısıyla Bayramyeri Meydanı’nda etkinlik düzenledi. Yaklaşık bir saat süren etkinlikte, 3 bin 500 kutu süt tüketildi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2013 Perşembe, 14:27

Beslenmede çok önemli olan sütün faydalarını öğretmek, süt içme alışkanlığını kazandırmak ve süt tüketiminin artırılmasını sağlamak amacıyla her yıl 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri düzenleniyor.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, “Süt Tüketimini Artırma Kampanyası” kapsamında, Bayramyeri Meydanı’nda süt dağıttı.

denizli-sut-gunu-etkinligi-ic

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Bayramyeri Meydanında, süt tüketimini teşvik etmek ve sütün faydaları konusunda halkımızı bilgilendirmek amacıyla“Süt İkramı ve Bilgilendirme’’ etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezin Kutlu, İl Müdür Yardımcısı Tevfik Yatağanbaba, Gıda ve Yem Şube Müdürü Mustafa Acar, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü Taner Altınpa ile İl Müdürlüğü ve Birlik personeli katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Türkiye’de 1986 yılında başlamış olan Dünya Süt Günü kutlamalarının yıllardır devam ettiğini, sütün protein, mineral, vitamin ve enzimler açısından zengin olması hasebiyle, bebeklikten yaşlılığa kadar hayatın her döneminde tüketilmesi gereken vazgeçilmez bir gıda olduğunu belirtti.

3 BİN 500 KUTU SÜT DAĞITILDI
Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, özellikle çocuklarda süt tüketim alışkanlığı ve gıda güvenliği bilincini kazandırmak amacıyla süt dağıttı. İl Müdürlüğü, Bayramyeri Meydanı’nda 3 bin 500 kutu süt dağıttı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı