REKLAMI GEÇ

Arap ülkeleri ve Ortadoğu’ya domates ihracatı için Zeybekci’den destek istendi

Arap ülkeleri ve Ortadoğu’ya domates ihracatı için Zeybekci’den destek istendi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye Denizli’den domates götüren Türkiye Meyve Sebze Komisyoncuları Federasyonu Başkan Vekili Halil Öztürk, “Araplara ihracat bir an önce başlamadı, domates üreticilerinin yüzü gülmeli” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2017 Çarşamba, 16:57

Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Ankara’da görüşen götüren Türkiye Meyve Sebze Komisyoncuları Federasyonu Başkan Vekili Halil Öztürk, başta Suudi Arabistan olmak üzere Arap ve Ortadoğu ülkelerine domates ihracatının başlaması için hükümetten destek istedi.

Zeybekci’ye Denizli’den götürdüğü domatesi veren Öztürk, “Tavas, Beyağaç, Çal, Serinhisar’da son iki yıldır örtü altı domates yetiştirici sayısı arttı. 20 bin ton domates üretimi yapılıyor. 1000 yeni insan istihdam edildi. Sektör Denizli’de hızla büyüyor. Şu anda domatesin kilosu 1 TL civarında. Oysa, Arap ülkeleri ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Rusya’ya ihracat yapılsa domatesin kilosu 2 TL’den aşağı olmaz. Şu an fiyatlar düşük. Bir an önce ihracat başlamalı. Bu konuda hükümetin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

SUUDİ ARABİSTAN İLE GÖRÜŞÜLECEK
Ekonomi Bakanı Zeybekci ise, “Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan ve bazı Arap ülkeleriyle, Ortadoğu ülkeleriyle konuyla ilgili ve başka konularda da görüşmeler yapılacak. Başta Arap ülkelerine yeniden domates ihracatının başlaması gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı