REKLAMI GEÇ

Buldan’da sofralık üzüm yetiştiricileri çok mutlu

Buldan’da sofralık üzüm yetiştiricileri çok mutlu

Buldan’da başta Yenicekent olmak üzere bir çok mahallede sofralık üzüm hasadı devam ediyor. Rekolte ve fiyatlar ise, üreticiyi memnun etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2017 Çarşamba, 14:32

Buldan’da Yaşam Gazetesi’nin haberine göre, Buldanlı üzüm üreticileri bu yıl çok mutlu. Türkiye’de ilk sofralık üzümü yetiştirerek piyasaya sunan Buldan’ın Yenicekent, Oğuz, Doğan, Mahmutlu ve Bölmekaya mahallerindeki üzüm üreticileri, bu yıl ki rekolteden ve üzüm fiyatlarından memnun.

Yıllık 110 bin ton sofralık üzüm üretilen bölgede, Sultaniye çekirdeksiz, Rezaki ve Superion türü üzümlerin bu yıl kilosu tüccarlar tarafından 1300 ile 1600 Kuruş arasında alınıyor. Doğan mahallesi muhtarı Ahmet Boynikar, “Her sabah saat 05.00’te bağlardan üzüm koparmaya başlanıyor. Fiyatlar çok iyi. Üretici memnun” dedi.

Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al ise, “Üzüm fiyatlarının yüksekliği üreticinin bilinçli tarım yapmasından kaynaklanıyor” diyerek şunları söyledi:

“Bölgedeki üzüm üreticilerimizin hemen tamamı iyi tarım uygulaması yapıyor. Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve biz oda olarak çiftçilerimizi sürekli denetim altında tutuyoruz. Burada üretilen üzümlerin hemen hemen tümü sertifikalı üzümdür. Bu üzümlerde kesinlikle herhangi bir ilaç kalıntısı yoktur. Zaten üretilen 110 bin ton üzümün 80 bin tonu Almanya, İngiltere, Fransa, İsveç ve Rusya gibi ülkelere ihraç ediliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı