REKLAMI GEÇ

Hayvan yetiştiricilerine önemli duyuru

Hayvan yetiştiricilerine önemli duyuru

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Koyun-keçi vebası hastalığından korunmuş bölge ilan edilen Trakya’ya yapılacak küçükbaş canlı hayvan sevklerine yeni düzenlemeler getirildiğini duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ekim 2017 Pazar, 10:01

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Trakya’nın Şap hastalığından sonra Koyun Keçi Vebası (PPR) hastalığından da arınması için gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesine karar verilirken, bu kapsamda Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından “Koyun Keçi Vebası Hastalığından Korunmuş Bölge İlan Edilen Trakya’ya Yapılacak Küçükbaş Canlı Hayvan Sevkleri Genelgesi” yayımlandı.

Bu çerçevede, Trakya’ya küçükbaş hayvan sevk etmeyi planlayan yetiştiricilerin önce ilçe müdürlüklerine başvurması istendi. Yapılan başvuruya istinaden sevk edilmesi planlanan hayvanların, sevk tarihinden en az 21 gün önce diğer hayvanlardan ayrı bir tarafta tutulacakları, hayvanların tecrit başlangıcında ve en az 21 günlük tecrit süreci boyunca Koyun Keçi Vebası hastalığına ait hiçbir klinik belirti göstermediklerinin belgeleneceği bildirildi. Açıklamada ayrıca hayvanların, doğumlarından itibaren ya da sevk tarihinden önceki en az 21 günlük süre boyunca herhangi bir Koyun Keçi Vebası vakası bildirilmemiş bir işletmede bulunması gerektiği ve bu işletme de Koyun Keçi Vebası hastalığından dolayı oluşturulmuş koruma ya da gözetim bölgesi içinde yer almasının zorunlu olduğu belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı