REKLAMI GEÇ

Pamuk hasadında ürün kaybına son

Pamuk hasadında ürün kaybına son

Üç ilçenin Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri, Ticaret Borası, Denizli ve Sarayköy Ziraat Odası yetkilileri ‘Beyaz Altın’ pamuktaki ürün kaybı için bir araya geldi. Toplantıda, pamuk hasadı sırasında kullanılan ekipmanların sıkı kontrolden geçirilerek ürün kaybının en aza indirilme çalışmalarının yapılacağı duyuruldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Eylül 2017 Cumartesi, 11:38

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda Pamukkale, Merkezefendi ve Sarayköy İlçe Müdürlükleri, Denizli Ticaret Borsası, Denizli ve Sarayköy Ziraat Odası yetkilileri ile Denizli’de ikamet eden pamuk hasat makinası ve çırçır fabrikaları sahiplerinin katılımı ile bir toplantı yapıldı.

Söz konusu toplantıda, 2017 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yeni bir uygulamaya başlanılacağı, Denizli’nin önemli tarımsal ürünlerinden olan pamuk bitkisinin hasadı esnasında makinaların kontrol edileceği, bu kontrollerde ürün kaybının % 5 i geçemeyeceği ve toplama esnasında nispi nemin % 70 den daha fazla olamayacağı duyuruldu.
Toplantıda Bakanlığın talimatı ve bu talimata gereğince çıkarılan uygulama tebliği hakkında sunum yapıldı ve katılımcılardan konu ile ilgili gelen sorulara cevap verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı