REKLAMI GEÇ

Haziran ayındaki dolu yağışları 57 bin 97 dekarlık tarım arazisini vurdu

Haziran ayındaki dolu yağışları 57 bin 97 dekarlık tarım arazisini vurdu

Denizli çiftçisi bu yıl dolu yağışları nedeniyle mağdur oldu. Haziran ayı içerisinde başta Çal, Bekilli, Çameli, Çivril, Kale ve Tavas olmak üzere bir çok bölgeye dolu yağdı. Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, dolu yağışlarından 13 bin 185 çiftçinin olumsuz etkilendiğini, üreticinin bayrama buruk girdiğini söyledi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2017 Pazartesi, 12:09

Denizli’de Haziran ayının 4’ün de başlayan dolu yağışlardı tarım arazilerinde önemli hasarlara yol açtı. İl Afet Komisyonu tarafından dolu yağışının olduğu sahalarda yapılan araştırmada 3 bin 185 çiftçinin dolu yağışından etkilendiği ve 57 bin 97 dekarlık alanda zarar oluştuğu raporlandı.

4-5-6-8-12 ve 13 Haziran tarihlerinde etkili olan dolu yağışının ardından tarım arazilerinde oluşan hasarlar İl Afet Komisyonu tarafından yapılan arazi araştırmasıyla ortaya çıktı. Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, 2017 yılının 6. ayında etkili olan dolu ve şiddetli yağmur yağışlarının, zararlarının ciddi boyutlarda olduğunu söyledi.

ZARAR BÜYÜK
Gemici, “Haziran ayında etkili olan dolu yağışından Merkezefendi, Pamukkale, Acıpayam, Baklan, Bekilli, Çal, Çameli, Çivril, Tavas, Serinhisar, Buldan, Bozkurt ve Honaz İlçeleri’nde tarım arazileri bulunan toplam 3 bin 185 çiftçimizin ürünü zarar gördü. Genel olarak zararlar tütün, meyve hububat, pamuk, mısır, ay çiçeği, sebze ve bağ ürünlerinde oluştu. Zararların oranlarına bakıldığında ise en az zarar yüzde 15, en çok zarar ise yüzde 100’ler civarında. Dolu yağışı nedeniyle Denizli çiftçisinin milyonlarca lira zararı oldu. Denizlili üreticiler Ramazan Bayramı’na buruk girdiler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı