REKLAMI GEÇ

Saman değil, sanki altın

Saman değil, sanki altın

Hububat ekim alanı azalıp, hayvan sayısı artınca saman da değerlendi. Bir kilogram samanın tarladan satış fiyatı 25-30 kuruş arasında.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2017 Çarşamba, 13:14

Denizli tarlalarında arpa hasadı tamamlandı, buğday hasadı ise yüksek kesimlerde devam ediyor. Arpanın kilogram ortalama satış fiyatı 86 kuruş, buğdayda ise 88 kuruş. Saman ise, üreticiyi güldürürken, alıcıyı üzüyor. Zira, bir kilogram samanın tarladan ya da toptan satış fiyatı 25-30 kuruş arasında değişiyor.

Üreticiler, hububat ekiminin azaldığını, büyükbaş havyan sayısında da artış olduğunu, bu nedenle saman fiyatlarının yüksek olduğunu belirtiyor.

İbrahim Varol isimli hayvan üreticisi, “Büyükbaş bir hayvan yılda ortalama 120 paket saman tüketir. Bir paket saman 7 TL. Yani bir inek yılda 800-850 TL değerinde saman tüketiyor. Bir de bunun yemi, slajı var. Üst üste koyduğumuzda bir büyükbaş hayvanın yılda ortalama 1500-1600 TL maliyeti var. Bu koşullarda hayvancılık yapmakta, üreticilik yapmakta zor. Üretici samandan para kazanıyor gibi görünüyor ama arpa ve buğday satışı giderlerini anca karşılıyor. Sadece saman değerli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı