REKLAMI GEÇ

Çiftçi ‘Toprak Bayramı’nı kutlayacak

Çiftçi ‘Toprak Bayramı’nı kutlayacak

Denizli Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 16 Haziran Pazar günü ‘Toprak Bayramı’ kutlayacak. İl Müdürü Sezgin Kutlu Toprak Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Uygun şartlarda 1 cm toprağın oluşması için 100 ile 400 yıl geçmesi gerekiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Haziran 2013 Perşembe, 17:14

Her yıl 11-17 Haziran tarihlerinde kutlanan Toprak Bayramı ile ilgili açıklamada yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, toprağın tarımsal “ Toprak insanoğluna bahşedilen en büyük nimetlerden biridir. Üzerinde yaşadığımız, ömrümüz boyunca üzerinde yetiştirilen çeşit çeşit ürünlerden faydalandığımız öldüğümüz vakitte ebediyen kaldığımız yerdir toprak. Uygun şartlarda 1 cm toprağın oluşması için 100 ile 400 yıl geçmesi gerekir. İşlenebilir ve verimli bir toprağın oluşması için ise en az 4000 yıla ihtiyaç vardır” dedi.

Kutlu, “ Bu nedenle topraklarımıza sahip çıkıp onu korumak hepimizin görevidir. İlimizde toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak Çardak, Bozkurt, Acıpayam, Beyağaç ve Buldan ilçelerimizde Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı uygulanmaktadır” diye konuştu.

İl Müdürü Kutlu, tarım arazilerinin parçalanmasının önlenmesi, arazi düzenlemesi ve toplulaştırması, toprak ve su kaynaklarını korunması, tarla içi geliştirme hizmetlerini yürütülmesinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile 3083 sayılı Kanun çerçevesinde ve Bakanlıkça verilen yetki ve görevler dahilinde gerekli çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kutlu konuyla ilgili şunları söyledi: “Hayatımızın kaynağı olan toprak, hava ve su sınırsız değildir. Sınırsız olmayan bu kaynaklarımızı yok etmeden ve de kirletmeden gelecek nesillere bırakmak hepimizin görevidir. Toplumda bu bilincin gelişmesi için her yıl 11–17 Haziran tarihleri arasında kutlanan toprak haftasının İlimiz ve ülkemiz toprakları için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı