REKLAMI GEÇ

Tarım ve Orman İl Müdürü Erkaya; ÜRETİM ZORLAŞIYOR

Tarım ve Orman İl Müdürü Erkaya; ÜRETİM ZORLAŞIYOR

2018 yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı Değerlendirme Toplantısı Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde yapıldı. 2019 yılında uygulanması planlanan faaliyetlerin belirlenmesi amacıyla yapılan toplantıya başta Denizli Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya olmak üzere Müdür yardımcısı, şube müdürü, teknik personel, ilçe müdürleri ve konu sorumluları katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2018 Cuma, 16:24

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, konuşmasının başında değişen iklim koşullarının çiftçilerin bitkisel ve hayvansal üretim yapmaları konusunda zorlanmalarına neden olduğunu söyledi. Tarım konusunda her türlü duruma hazırlıklı olmaları gerektiğini de söyleyen Erkaya, sahada gerekli tüm önlemleri alarak ve gerekli duyuruları yaparak her şartta üreticilerin mümkün olan en üst seviyede verim almalarını sağlayacaklarını kaydetti.

Diğer taraftan toplantıda konu uzmanları tarafından Zirai karantina çalışmaları, sürvey uygulamaları, hasat öncesi pestisit denetimleri, eğitim, kontrol vb. bitki sağlığı çalışmaları hakkında sunular yapılarak 2018 yılı içinde yapılan uygulamalar ve görülen eksiklikler ilçe bazında dile getirildi. Bu bilgiler ışığında 2019 yılı bitki sağlığı programı ve uygulama prensipleri görüşülerek ilçelerin programları tekrar gözden geçirildi ve gerekli düzenlemeler yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı