REKLAMI GEÇ

DENİZLİ TARIMI KAYIT ALTINDA

DENİZLİ TARIMI KAYIT ALTINDA

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, ‘Online Bilgi Sistemi’ne geçiyor. Denizli’de 6 binin üzerinde çiftçi kayıt altına alınıyor. Merkez Ziraat Odası bir aydır bu konu üzerinde çalışıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2015 Perşembe, 09:19

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, tüm Türkiye genelinde çiftçileri tek bir çatı altında toplayan ‘Online Bilgi Sistemi’ne geçiyor. Ağustos başında faal duruma gelmesi beklenen sistemde tüm bilgiler Ankara merkezli bir terminalde kayıt altına alınıyor.

Ülke genelinde tüm ziraat odaları da kayıtlarını güncelleyerek bu sisteme dahil ediyor. Denizli’de 3700 üyesi bulunan Merkez Ziraat Odası bir aydır bu konuda çalışma yürütüyor. İl genelinde 6 binin üzerinde çiftçi sistemin içine dahil edilecek.

Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici sistemin çiftçiler için büyük bir kolaylık anlamı taşıdığını belirtirken bir yandan da Türkiye’deki üretim dağılımını, miktarını gösterecek gerçek veriler içereceğini kaydetti.

Gemici sistemde yer alacak çiftçiler hakkında her türlü bilginin yer alacağını, ekim yaptıkları alan miktarından, yetiştirdikleri ürüne kadar geniş yelpazede bilgi bulunacağını kaydetti. Bilgilerin her yıl düzenli olarak yenileneceğinin de altını çizen Gemici, “Burada arkadaşlarımız bir aydır çalışma yürütüyorlar. Bilgiler güncelleniyor. Sistemin önümüzdeki ayın başında faal duruma gelmesini bekliyoruz. Çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu ana yazılım değişikliği Türkiye genelindeki faal durumda olan 764 odayı ve bağlı üyelerini kapsıyor. Sistem daha şeffaf bir hale gelmiş olacak. Daha seri, hatayı en aza indirerek işlem gerçekleştirmek mümkün olacak. Çiftçilerimize daha kaliteli hizmet sunma olanağı doğmuş olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı