REKLAMI GEÇ

Denizli Ziraat Odası tarih oldu

Denizli Ziraat Odası tarih oldu

Denizli Ziraat Odası, Merkezefendi Ziraat Odası olarak hizmet verecek. 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile büyükşehir olan illerde, Merkez Ziraat Odaları kapatıldı. Denizli Ziraat Odası’nın, Merkezefendi Ziraat Odası olarak hizmet vereceğini söyleyen Hamdi Gemici, yeni kurulan Pamukkale İlçesi’nde ise ziraat odası olmayacağını açıkladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2014 Cumartesi, 12:17

Denizli ile birlikte 13 ili büyükşehir statüsüne kavuşturan 6360 sayılı yasa ile büyükşehir olan illerde, İl Merkezlerinde Ziraat Odaları olmayacak. Denizli Ziraat Odası’nın kapatılarak, Merkezefendi İlçe Ziraat Odası olarak faaliyetine devam edeceğini açıklayan Oda Başkanı Hamdi Gemici, “6964 sayılı Türkiye Ziraat Odaları Birliği yasası gereğince, büyükşehirlerde, merkez ilçe ziraat odaları kurulamıyor. Denizli’nin büyükşehir olması nedeniyle biz de Denizli Ziraat Odası’nı kapatarak sınırları içerisinde bulunduğumuz Merkezefendi İlçe Ziraat Odası olarak faaliyetlerimize devam etme kararı aldık. Bugün üye sayımız 8 bin 250’ye ulaştı. Tüzel kişiliği sona eren Akköy İlçesi’ndeki ziraat odasına kayıtlı 500 üye de Merkezefendi Ziraat Odası’na katılacak” dedi.

“TEK ÇATI ALTINDA HİZMET VERECEĞİZ”
Büyükşehir Yasası ile kurulan Pamukkale ilçesinde ise Ziraat Odası’nın olmayacağını söyleyen Gemici, “Birliğimiz tarafından alınan bir karar doğrultusunda, Pamukkale İlçesi’nde Ziraat Odası kurulmayacak. Hizmetlerin kalitesini artırmak, çiftçiye artı maliyet yüklememek amacıyla tek bir çatı altında hizmetlerin yürütülmesini kararlaştırdık. Merkezefendi ve Pamukkale ilçe sınırları içerisindeki çiftçilerimize tek bir çatı altında, Merkezefendi Ziraat Odası olarak hizmet verilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı