REKLAMI GEÇ

Denizli’de 75.4 bin hektar tarım arazisi toplulaştırıldı

Denizli’de 75.4 bin hektar tarım arazisi toplulaştırıldı

Denizli’de, çeşitli nedenlerle parçalanmış ve ekonomik üretime olanak tanımayan tarım arazilerinin toplulaştırılması çalışması devam ediyor. Bugüne kadar 75 bin 415 hektar tarım arazisi toplulaştırılırken, çalışma bittiğinde ildeki 376 bin 738 hektar alanın yüzde 44’ü toplulaştırılmış olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2016 Çarşamba, 11:45

Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Çal, Baklan, Acıpayam ve Tavas ilçelerinde yürütülen arazi toplulaştırması; aynı kişi veya çiftçi ailesine ait olup, çeşitli nedenlerle ekonomik üretime imkan vermeyecek biçimde parçalanmış, toprak muhafaza ve zirai sulama yapılmasını güçleştirecek derecede parçalanmış, şekilleri bozulmuş, dağınık ve küçük arazi parçalarının bir araya getirilerek birleştirilmesini hedefliyor.

5 İLÇEYİ KAPSAYAN ÇALIŞMA
Pamukkale, Merkezefendi, Çal ve Baklan ilçelerine bağlı bazı mahallelerinin de bulunduğu Sarayköy Ovası toplulaştırma çalışması 33 yerleşim yerini kapsıyor. Sarayköy merkez, Yakayurt, Adaköy, Ahmetli, Beylerbeyi, Caber, Duacalı, Hasköy, Karakıran, Köprübaşı, Kumluca, Sığma, Tosunlar, Uyanık, Karataş, Acısu, Gerali ve Tırkaz; Merkezefendi’nin Aşağışamlı, Üzerlik, Salihağa ve Çeltikçi; Pamukkale’ninYukarışamlı, Karakova, Küçükdere, Yeniköy, Akköy, Çeşmebaşı ve Gölemezli; Çal’ın Gelinören, Baklan merkez, Kavaklar ve Hadım mahallelerinde yapılacak toplulaştırma çalışmasına
15 milyon 648 bin 774 lira harcanacak. Çalışmanın 2017 yılı sonlarına doğru bitirilmesi planlanıyor.

ACIPAYAM VE BARZA OVALARINDAKİ ÇALIŞMA
Toplulaştırmanın yapıldığı bir başka bölge Acıpayam ve Tavas’ta devam ediyor. Tavas’taki Barza Ovası’nda 2014 yılında başlayan çalışma Aydoğdu, Bahçeköy, Balkıca, Çağırgan, Derinkuyu, Gümüşdere, Horasanlı, Kızılca, Ovacık, Sarıabat, Tekke ve Yorga mahalleleri ile Acıpayam’da Bedirbey, Dedebağ ve Köke mahallelerini kapsıyor. 13 milyon 629 bin 676 lira sözleşme bedelli bu çalışma önümüzdeki yılın sonlarında tamamlanacak.

TARIM ALANLARININ YÜZDE 20’Sİ TOPLULAŞTIRILDI
Bugüne kadar yürütülen çalışmalarla il genelindeki 376 bin 738 hektar tarım arazisinin yüzde 20’sini oluşturan 75 bin 415 hektarlık bölümünde toplulaştırma yapıldı. Yedi ilçede devam eden çalışma bittiğinde ise tarım arazilerinin yüzde 44’ü toplulaştırılmış olacak. Çiftçilerin ise, toplulaştırma sayesinde 95 milyon lira kazanım elde edeceği açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı