REKLAMI GEÇ

Denizli’de belgeli 48 bin çiftçi için koronavirüs yasakları kalktı

Denizli’de belgeli 48 bin çiftçi için koronavirüs yasakları kalktı

Denizli’de geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle tarlalarına gidemeyen çiftçiler, bu hafta sonu tarlalarına gidebilecek. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kaydı bulunan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü olanlar da dahil 48 bin çiftçi, ÇKS belgelerini göstermek koşuluyla tarımsal faaliyetlerine devam edecek.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2020 Perşembe, 14:20

Koronavirüs tarımı da vurdu. Geçtiğimiz hafta son dakika alınan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Denizli’de birçok çiftçi, tarlasına gidemedi. Bu hafta sonu da uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi çiftçiye sevindiren haber geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişilerin sokağa çıkma yasağından muaf tutulacağını açıkladı.

HIFZISIHHA MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLDÜ
Denizli İl Hıfzısıhha Meclisi ise Vali Hasan Karahan’ın Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıya katılan Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici’nin Denizli Haber’e verdiği bilgilere göre toplantıda ‘tarım ve hayvancılıkla uğraşan’ vatandaşların sokağa çıkma yasağından muaf tutulacağı konusu da değerlendirildi.

BELGESİ OLMAYAN ÇIKAMAYACAK
Gemici’nin verdiği bilgilere göre, Denizli genelinde ÇKS kaydı bulunan 48 bin çiftçi bulunuyor. Bu çiftçiler, ÇKS belgelerini gerektiğinde göstermek koşuluyla hafta sonu tarlalarında çalışmalarını sürdürebilecek. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı ÇKS belgesi bulunan çiftçiler de sokağa çıkma yasağından muaf tutularak tarlalarına gidebilecek.

MUHTARLIK AYRICA İZİN VERMEYECEK
Alınan kararlar ilçe kaymakamlıklarına gönderildi, kaymakamlık yetkilileri çiftçiye ÇKS belgelerini göstermelerini isteyebilecek. ÇKS belgesi olmayan üreticilere, muhtarlıktan ayrıca bir izin verilmeyecek, bu kişiler de sokağa çıkma yasağına uyacak.

KARAR ÜRETİCİYİ MUTLU ETTİ
Kararın alınması için bir süredir görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Gemici, “Geçtiğimiz hafta mağdur olan çiftçilerimiz olmuştu. Koronavirüsün ekonomiye olan olumsuz etkisi tarımı da vurdu. Bazı bahçeler hasada hazırlanıyor bazılarının gübrelemesi ve ilaçlaması yapılıyor. Çoğu tarlada ise şuan ekim dönemi. Bu çiftçilerimizin tarlalarına gitmesi şart. Karar yasak başlamadan alındı, çitçilerimiz belgelerini göstermek koşuluyla tarlalarında çalışabilecek” dedi.

Fotoğraf: AA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı