REKLAMI GEÇ

Denizli’de Hicaz Narı’nın hasadı başladı

Denizli’de Hicaz Narı’nın hasadı başladı

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yazılı bir açıklama ile kent genelinde 24 bin 511 dekarlık alanda yetiştirilen Hicaz Narı hasadının başladığını ve bu yıl 44 bin 131 ton ürün beklendiğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2019 Cuma, 18:29

DENİZLİ (AA) –Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde 24 bin 511 dekar alanda nar yetiştiriciliği yapıldığı belirtildi. Açıklamada, meyve veren yaştaki ağaç sayısının 1 milyon 364 bin 880 olduğu, meyve vermeyen yaştaki ağaç sayısının ise 246 bin 397 adet olmak üzere toplam Denizli’de 1 milyon 611 bin 277 adet nar ağacının bulunduğu kaydedildi.

Bu yıl Denizli genelinde 44 bin 131 ton nar rekoltesi beklendiği ve verime yatan nar bahçelerinden yaklaşık dekar başına 3 ton ürün alındığı kaydedildi.

Denizli’nin nar üretimi bakımından Ege Bölgesinde 2. Türkiye’de 4. sırada yer aldığının altı çizilerek, “Denizli nar alanı ve üretiminde Antalya ve Muğla’dan sonra Türkiye’de üçüncü ildir ” denildi.
Narın iklim, arazi, toprak yapısına göre ağırlıklı olarak Pamukkale, Buldan, Güney ve Sarayköy ilçelerinde yetiştirildiğinin belirtildiği açıklamada ayrıca mikroklimatik iklim nedeniyle özellikle Pamukkale ilçesinde yetişen hicaz narının tat, renk, aroma ve kalitesinin yüksek olması, pestisit kalıntısı probleminin olmayışı bakımından ihracatçı firmaların tercih sebebi olduğu belirtildi.

Diğer taraftar Hicaz Narı ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere de yer verildi:

“İlçede üretilen narlar bakanlığımızın iyi üretim metodları ile belirlenmiş entegre mücadele, iyi tarım uygulamaları projeler kapsamında üretilmektedir. İl müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalarda kayıt altındaki üreticilerin izlenebilir, insan sağlığını tehdit etmeyen, çevreye duyarlı üretim metodları ile ürettikleri ve hijyenik şartlarda hazırlanan narların yüzde 70- 80’i başta AB ülkeleri olmak üzere Rusya Federasyonu ve Ukrayna’ya ihraç edilmektedir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı