REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’te Hasat Şöleni

Kızılcabölük’te Hasat Şöleni

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Tavas İlçe Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Hasat Şöleni’ Kızıcabölük’te kapama kiraz bahçesinde yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 14 Haziran 2013 Cuma, 10:55

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde bulunan kiraz bahçesinde ‘Hasat Şöleni’ düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tavas Kaymakamlığı işbirliği ile düzenlenen Hasat Şöleni’ne, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Bitki Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Himmet Yılanlı, Kızılcabölük Mahalle Muhtarları, üreticiler ve Teknik elemanlar katıldı.

DENİZLİ TÜRKİYE’DE 6. SIRADA
Şölende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Sezgin Kutlu “Denizli, Türkiye’de kiraz üretim alanı bakımında 6.sırada yer alan bir ilimizdir. İlimizde 35.009 dekar alanda kiraz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Son yıllarda Tavas ilçemizde kiraz üretimi yoğun olarak yapılmaya başlanmıştır” dedi.

DAHA BİLİNÇLİ TESİSLER KURULDU
Tavas’ta toplulaştırma çalışmaları, alt yapı yatırımları tamamlanan ve Detaylı Temel Toprak Etüt ve Potansiyel Arazi Kullanım Haritalarının da çıkartılmasının daha bilinçli tarım ve yatırım yapılmasının önünü açtığını vurgulayan Kutla, “Yeni kurulan meyve bahçeleri Tavas İlçemize bağlı Kızılcabölük Beldemizde yoğunlaşmaktadır. Kurulan bahçelerin çoğu kiraz bahçesi olup bunun yanı sıra elma, armut, ceviz ve badem dikimleri de yoğunluk kazanmaktadır. Kızılcabölük Beldemizde yaklaşık 30 civarında kapama kiraz bahçesi tesis edilmiş ve bu bahçelerin çoğu verime yatmıştır. İki yıldan bu yana üretilen kirazlar ihracatcı firmalara yüksek fiyattan satılmış, gerek tat ve aroma, gerekse kalibre bakımından standartlara ulaşılmıştır. ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı