REKLAMI GEÇ

Domatesi sertifikalı çiftçiler yetiştirecek

Domatesi sertifikalı çiftçiler yetiştirecek

Kendine özgü kokusu ve tadı bulunan Darıveren domatesi, artık sertifikalı üreticiler tarafından yetiştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2014 Pazartesi, 09:43

Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bu yıl “Çiftçi Tarla Okulu Projesi” kapsamında meyve, sebze ve bağ konularında çiftçilere eğitim vermeye devam ediyor. Bu kurslardan birisi de Acıpayam’ın Darıveren Mahallesi’nde, açıkta domates yetiştiren üreticilere yönelik düzenlendi. Kursa 28 domates üreticisi katıldı. Kursta katılımcılara dikim öncesi hazırlıklar, fide yetiştirme, tarlanın hazırlanması, hastalık ve zararlılar hakkında eğitim verildi.

KURSİYERLER SERTİFİKALARINI ALDI
Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törene, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abdurrahman Oymak, teknik personel ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Daha bilinçli üretim için çiftçimiz ile tarım teşkilatı arasında iletişim ve bilgi alışverişi her zaman olması gerekir. Çiftçilerimiz bu gibi kurslara önem verip katılmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı