REKLAMI GEÇ

Don ve dolu mağduru çiftçiye maddi destek ve borç ertelemesi yolda

Don ve dolu mağduru çiftçiye maddi destek ve borç ertelemesi yolda

Bayram boyunca önce don, ardından da dolunun vurduğu Denizli’deki çiftçiler için Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’den açıklama geldi, “Çiftçilere ekonomik destek sağlanması ve borç ertelemesinin yapılması için girişimlerde bulunacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2020 Çarşamba, 12:50

Twitter üzerinden açıklama yapan Tin, Pamukkale, Çal, Baklan ve Bekilli’de yoğun yağan dolu ve meydana gelen don afetinin bölgede büyük zararlara yol açtığını öğrendiklerini söyledi.

KEKİK, AYÇİÇEĞİ, MISIR, ÜZÜM, HAŞHAŞ
Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ile irtibatta olduklarını belirten Tin, “Ekim, dikim alanlarında incelemelerde bulunan, üreticilerimizle birebir görüşen Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz Pamukkale‘deki kekik ekim alanında don, Çal, Baklan, Bekilli‘de ise ayçiçeği, mısır, üzüm bağları ve haşhaşın lokal yerlerde tabii afete maruz kaldığını belirttiler” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Bakanlık düzeyinde girişimlere başlayacaklarını belirten Tin, “Üreticilerimiz müsterih olsun, tespit çalışması tamamlandıktan sonra aldığımız bilgiler ışığında Tarım Bakanlığımıza konuyu aktararak bölgedeki çiftçilere ekonomik destek sağlanması ve borç ertelemesinin yapılması için girişimlerde bulunacağız. Üreticimizin her daim yanındayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı