REKLAMI GEÇ

DSİ Genel Müdürü Yıldız, son 19 yılda 75 sulama tesisi yapıldığını açıkladı

DSİ Genel Müdürü Yıldız, son 19 yılda 75 sulama tesisi yapıldığını açıkladı

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, son 19 yılda Denizli’de gerçekleştirilen yatırımları değerlendirdi. Yıldız, kente yaklaşık 4 milyar liralık 75 sulama tesisi kazandırdıklarını, yeni tesislere ilişkin çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2022 Cuma, 10:09

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, yaptığı yazılı açıklama ile Denizli’de gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Denizli’ye son 19 yılda devasa su yapıları inşa ettiklerini belirtin Yıldız; bu yatırımların hız kesmeden sürdüğünü kaydetti.

Yıldız, “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yılda Denizli’ye inşa edilen 75 adet sulama tesisi tamamlanmış olup, toplamda 863 bin 777 dekar, kısmi olarak 1.180 dekar arazi olmak üzere toplam 864 bin 957 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece Denizli’de topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 1.119 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık” dedi.

89 BİN 550 DEKAR ARAZİDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Denizli için sulamanın öneminin çok büyük olduğuna işaret eden Yıldız, “Bunun için 8 adet sulama tesisi inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 8 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 89 bin 550 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Denizli zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır” dedi.

DENİZLİ MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYUNA KAVUŞACAK
Denizli İçme suyu Projesi ile şehir merkezi ve civar yerleşimlerine yıllık 28.13 milyon metreküp içme suyu verileceğini anlatan Yıldız, arıtma tesisinde %92, isale hattı çalışmalarında ise %65 fiziki gerçekleşme sağlandığını kaydetti.

DENİZLİ’YE 18 BARAJ, 10 GÖLET VE 3 ADET YERALTI DEPOLAMASI KAZANDIRILDI
Egenin ve ülke tarımının en önemli illerinden birinin Denizli olduğunu hatırlatan Yıldız, tarımın daha da gelişmesi için son 19 yılda 214 adet tesis ile 3.955.139.928 liralık yatırım yaptıklarını vurguladı.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Denizli’de son 19 yılda 18 baraj, 10 gölet ve 3 Adet Yeraltı Depolaması inşa ettik. İnşaatı devam eden 5 adet gölet ile Denizlili çiftçilerimiz kalkınacak. Diğer taraftan Denizli’de vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet, yeraltı depolaması ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Denizli’nin su kaynaklarını değerlendirmek için yeni göletler inşa ediyoruz. Bu kapsamda 5 göletin yapım çalışmaları devam etmektedir.

DENİZLİ’NİN TAŞKIN RİSKİNİ AZALTIYORUZ
Denizli’de taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda 92 taşkın koruma tesisinin tamamlandığını ifade eden Yıldız, bu tesisler ile 97 adet yerleşim yeri ve 108 bin 910 dekar arazinin taşkın kontrolünün sağlandığını, 6 taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı