REKLAMI GEÇ

Et üreticileri kontrollü ithalat istiyor

Et üreticileri kontrollü ithalat istiyor

Denizli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, canlı hayvan maliyetlerinin yüksek olmasının kırmızı et fiyatlarını yükselttiğini, yerli üreticinin besleyecek hayvan bulamadığını belirterek, “Hayvan stoğunun dengelenmesi için kontrollü ithalat şart” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2016 Perşembe, 18:54

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Başta üreticilerin hayvan yada kırmızı et ithalatına karşı olduğunu, ancak besicilerin besleyecek hayvan bulmakta zorluk çekmeye başladığını söyleyen Denizli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, süt için beslenen hayvanların bile kasaba gittiğini dile getirdi.

denizli-et-ureticileri-ithal-et-sorunu-ic
Canlı hayvan maliyetinin yüksek olmasının kırmızı et tüketimine yansıdığını ifade eden Öztürk, “Canlı hayvan ve kırmızı et açığı ancak ithalatla kapatılır. Devlet ithalata izin veriyor. Birileri hayvanları getiriyor, üretici alıyor ama yine pahalıya satmak zorunda kalıyor. Devlet üreticiye destek veriyor ama yanlış giden bir şeyler var” dedi.

Yem ve saman fiyatlarının çok pahalı olduğunu vurgulayan Öztürk, ” Bunlar pahalı olunca üretici de elindeki hayvanı elden pahalı çıkarıyor bu da tüketiciye yansıyor. Bu ülkede hayvancılık desteklenecekse, başta yem fiyatları aşağıya çekilmeli, süt fiyatlarında istikrar sağlanıp, süt veren hayvanların kesimi yasaklanmalıdır. Mevcut koşullarda ithalat yapmaktan başka çare yok” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı