REKLAMI GEÇ

Farelere karşı topyekün savaş

Farelere karşı topyekün savaş

Havaların kurak gitmesi nedeniyle sayıları hızla çoğalan tarla farelerine karşı Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, hazırladığı 7 ton zehirli buğdayı üreticilere dağıtıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2014 Pazartesi, 10:41

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, arazide yaptığı incelemelerde 2014 yılının mevsim normallerinin üzerinde sıcak ve kurak seyretmesi nedeniyle tarla faresi popülasyonunda artış olduğunu tespit etti. Acıpayam, Tavas, Çardak, Bozkurt, Çivril ve Baklan ilçelerinde daha fazla görüldüğü tespit edilen tarla faresinin, iki ayda bir ve her seferinde 6 ila 10 arası yavru yaptığı bu nedenle hızla çoğaldığı belirtildi.
Bu nedenle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarla farelerine karşı zirai mücadele başlattı.

7 TON ZEHİRLİ BUĞDAY DAĞITILIYOR
İl Müdürlüğü, çinko fosfür etkili madde içeren 7 bin 200 kilo zehirli buğday hazırlayarak üreticilere dağıtmaya başladı. Fare zehirinin kullanımı konusunda da Eylül, Ekim ve Kasım aylarında çiftçilere eğitim verildi.

Tarla faresine karşı zehirle mücadelenin 144 bin dekar alanda yapılacağı belirtildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün internet sitesinde yapılan duyuruda an duyuruda, “Üreticilerimizin aynı anda tarlalarındaki fare deliklerine zehirli buğday bırakmaları mücadelenin etkinliği açısından önem arz etmektedir. Sadece Acıpayam ilçesinde 14 mahallede 696 üreticimize toplam 1 ton 392 kilo zehirli buğday dağıtılmıştır” denildi.

denizli-tarim-tarla-faresi-zehirli-bugday-mucadele-ic

İhtiyacın artması durumunda talebin karşılanacağı da belirtilerek, çiftçilerin tarım müdürlüklerine başvuruda bulunması istendi.

Yorumlar

Ali Çakan   -  Bağlantı 2 Aralık 2014, 09:26

Zehirli buğdayı “sadece Fareler in yemesi konusunda bir bilgilendirme çalışması yapıldı mı acaba farelere 🙂 Yada sakın başka canlı yemesin filan diyen oldu mu ?
Bu mevsimde o zehirli buğdayı kuşlar, böcekler ve hatta daha küçük canlılar yiyecektir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı