REKLAMI GEÇ

Genç çiftçiler tarımı kurtaracak

Genç çiftçiler tarımı kurtaracak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projeleri’nin Desteklenmesi Programı’na Denizli’den başvuru patlaması yaşandı. Genç çiftçiler 6.316 proje sundu, yapılan değerlendirmede 198’i desteklemeye hak kazandı. 30 bin liralık hibe sözleşmelerinin imzalanması için son gün 15 Temmuz olarak açıklandı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2016 Salı, 11:55

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı’nın sonuçları belli oldu. Program, Denizli’de tam anlamıyla başvuru patlaması oldu. yaşları 18 ile 40 arasında değişen 6 bin 316 çiftçi hazırladıkları projeleri sundu, hibe desteğinden yararlanmak için başvuruda bulundu.

198 PROJE DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI
Tarımın geleceğinin tartışıldığı bu günlerde gerçekleştirilen projeye gençlerin yoğun ilgi göstermesi, sektör için de umut kaynağı oldu. Sunulan 6 bin 316 projeyi inceleyen komite, 198’ini desteklemeye değer buldu, 200’ün üzerinde proje de yedek listeye alındı.

YÜZDE 80’İNİ GENÇ KADIN ÇİFTÇİLER OLUŞTURDU
Desteklenmeye hak kazanan 198 genç çiftçinin yüzde 80’ini kadın çiftçiler oluşturuyor. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün sitesinde yayınlanan asil listede, büyük ve küçükbaş damızlık besiciliği, kümes hayvancılığı, arıcılık, örtü altı seracılık ve mantarcılık projeleri ön plana çıkıyor.

SON GÜN 15 TEMMUZ CUMA
Genç çiftçilerin 30 bin lira hibe desteğinden yararlanmaları için hibe sözleşmesi imzalamaları gerekiyor. Yatırımcılar, yatırım yapacakları yerin bağlı olduğu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne giderek hibe sözleşmesi imzalayabilecek. 11 Temmuz Pazartesi günü başlayan hibe sözleşmesi imza süreci, 15 Temmuz Cuma günü sona erecek. Hibe sözleşmesini imzalamayan çiftçi hakkını kaybedeceği, yerine yedek listeden bir başka genç çiftçi davet edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı