REKLAMI GEÇ

Genel Müdür Atalay, balık üreticileriyle buluştu

Genel Müdür Atalay, balık üreticileriyle buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Denizli’de balık üreticileriyle buluştu. Toplantıda sektörde yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları için fikir alış verişinde bulunuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2019 Perşembe, 11:29

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Denizli’ye geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü’nde su ürünleri sektör temsilcileri ve alabalık üreticileri ile buluşan Atalay, Denizli’nin tarım ve balıkçılık bakımından önemli bir kent olduğunu söyledi. Ayrıca Atalay, Türkiye’nin balık ihracatında 1 milyar dolar olan hedefi hedefinde Denizli’nin de büyük payının olduğunu dile getirdi.

Su ürünleri sektör temsilcileri ve alabalık üreticileri ile yapılan toplantıda sorunları tek tek not alan Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, “Ülkemizin balık ihracatında hedefi olan 1 Milyar dolara yaklaşıldı. Bu hedefin gerçekleştirilmesinde Denizlili Balıkçılık sektörünün önemli bir payı bulunmaktadır. Sizlere hizmet makamında olan bizlerde siz değerli sektör temsilcilerimizin sıkıntılarını çözmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Denizli tarımsal üretim ve balıkçılık bakımından önemli bir şehir. İnsanoğlunun en önemli protein kaynaklarından biri olan balık, ülkemizde kaliteli bir besin maddesi olduğunu yeni yeni anlaşılmaya başladı’’ dedi.

Diğer taraftan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Yılmaz Erkaya “Ülkemizde denizi olmayan ama su ürünleri sektöründe söz sahibi olan Denizli, bu sektörde emin adımlarla yürüyor. Gelecek yıllarda Denizli’den yapılacak balık ihracatının daha da fazla olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı