REKLAMI GEÇ

Gıda kontrol görevlileri kursta

Gıda kontrol görevlileri kursta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gıda denetim ve kontrol hizmetlerinde görevlendirilecek personele yönelik “Gıda Kontrol Görevlisi” eğitimleri başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2016 Çarşamba, 10:24

35 kursiyerin katıldığı ve bir hafta sürecek olan toplantının açılışına katılan İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülebilmesi ve bu alanda gerek duyulan personel ihtiyacının karşılanması amacıyla eğitim programları düzenlendiğini söyledi.

Erkaya, “Gıda kontrolörlüğü zor ve özen isteyen bir görevdir. Bunun üstesinden gelinebilmesi için kanun ve yönetmeliklerin özümsenmesi gerekmektedir. Bütün kursiyerlerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlere düşen görev, sürekli mevzuatları takip ederek, işinizin nasıl yapılacağını iyi öğrenmenizdir. Açıktır ki denetlediğiniz işletmelerden daha fazla bilgiye sahip olmak, hem denetimi kolaylaştıracak, hem de denetlediğiniz işletmenin güvenini kazanarak, denetimin anlam kazanmasına yol açacaktır. Hepinize görevinizde başarılar diliyorum” dedi.

35 kursiyere bir haftalık kurs süresince gıda mevzuatı, denetim ve kontrol esasları, numune alımı, HACCP tetkiki gibi konularda eğitimler verilecek. Kursun sonunda başarılı olan personel gıda denetim hizmetlerinde görevlendirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı