REKLAMI GEÇ

Hayvancılık yasağına tepki

Hayvancılık yasağına tepki

Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Meclislerinde oybirliği ile alınan hayvancılığa kısıtlama getiren karara tepki gösteren Denizli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri (HAY-KOOP) Merkez Birliği Başkanı Mehmet Varol, “Bu kararla hayvancılık yapılmaz ancak hobi inekçiliği yapılır” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2014 Pazartesi, 14:38

Denizli Bölgesi Hay-Koop Merkez Birliği Başkanı Mehmet Varol, Büyükşehir Yasası ile yeni kurulan Merkezefendi ve Pamukkale Belediye Meclisi’nde alınan kararın acele alınmış bir karar olduğunu söyledi. Bazı bölgelerde vatandaşın geçim kaynağını oluşturan hayvancılığa 3 büyükbaş, 10 küçükbaş ve 10 kümes hayvanı olarak sınırlama getirilmesine tepki gösteren Varol, “Bu bölge hayvancılığına vurulan bir darbedir” dedi.

MECLİSTE KOMİSYON YOK
İlçe ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde henüz tarım, hayvancılık ile ilgili komisyonların oluşturulmadığını da dikkat çeken Varol, “Meclis bu kararı alabilmesi için önce Tarım ve Hayvancılık ile ilgili komisyonlar oluşturmalıydı. Daha sonra bu komisyonun yapacağı çalışma doğrultusunda, bölgede yaşayan vatandaşların hayvancılık yapabileceği alanlar belirlenip, bu alanların alt yapısı hazırlanmalıydı. Ancak bunların hiç biri olmadan, mecliste alınan karar acele alınmış bir karardır” diye konuştu.

HOBİ İNEKÇİLİĞİ
Bazı bölgelerde evlerde beslenen hayvan sayısının 3 büyükbaş, 10 küçükbaş ve 10 kümes hayvanı olarak sınırlama getirilmesini hobi hayvancılığı olarak değerlendiren Hay-Koop başkanı Mehmet Varol, konuşla ilgili şunları söyledi:

denizli-hay-koop-hayvancilikta-sinirlama-elestiri-ic

“Hobi inekçiliği ile insanlar geçimini sağlayamaz. Vatandaşlar, meclis kararını henüz algılayamadı. Bir evde beslenecek büyükbaş hayvan sayısının 3 ile sınırlandırılması demek, bir evde yalnızca bir ineğin beslenebileceği anlamına gelir. 10 kümes hayvancılığı ise kuluçka döneminde bir tavuğun altına 9 yumurta koyabilirsin 10’uncusunu koyamazsın demek. Vatandaşlar bu kararı henüz algılayamadı. Ne zaman müdahaleler başlayacak o zaman isyanlar da başlar.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı