REKLAMI GEÇ

İki yılda 104 bin lavanta fidesi

İki yılda 104 bin lavanta fidesi

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında çiftçilere fide dağıtımı devam ediyor. Proje kapsamında 2015’de 54 bin fidan dağıtıldığını açıklayan İl Müdürü Kutlu, 2016 yılında ise 50 bin lavanta fidanı getirildiği ve çiftçilere dağıtılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2016 Perşembe, 10:10

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile Denizli İl Müdürlüğünün ortaklaşa başlattığı “Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Geliştirme Projesi” kapsamında Denizli’de lavanta ve adaçayı başta olmak üzere diğer tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Acıpayam, Bekilli, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Pamukkale ve Tavas’ta 90 dekar alanda lavanta ve adaçayı ekiminin yapılacağını açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Dünya kekik üretim merkezi olarak bilinen İlimizde lavanta, adaçayı çörekotu ve salep gibi diğer ürünleri de ekleyerek tıbbi ve aromatik bitkilerin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

104 BİN LAVANTA FİDANI DAĞITILACAK
Proje kapsamında çiftçilere 2015’de 54 bin lavanta fidesi dağıtıldığını açıklayan Kutlu, 2016 yılı için ise Yalova Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nden 50 bin lavanta fidesi getirtildiğini söyledi. Fidelerin dağıtımına başlandığını belirten Kutlu, “Yılsonunda 104 bin lavanta fidesini toprakla buluşturmuş olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı