REKLAMI GEÇ

İyi tarım uygulaması yayılıyor

İyi tarım uygulaması yayılıyor

Denizli’de iyi tarım uygulamaları artarak devam ediyor. 2011 yılında 11 üretici bin dekar alanda iyi tarım yaparken bu rakam 3 bin 797 üretici ve 138 bin 223 dekar alana yayıldı. İyi tarım üretimi yapılan alanları ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinde eğitim alan 80 teknik personel denetliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2016 Cuma, 17:19

Denizlili üreticiler iyi tarımı sevdi. 2011 yılında 11 üretici ile bin dekar alanda başlayan iyi tarım, 3 bin 797 üretici tarafından 138 bin 223 dekar alana yayıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yayınlanan iyi tarım uygulamaları ile ilgili açıklamada, “Ürettikleri tarımsal ürünlere İyi tarım sertifikası almak isteyen üreticilerin kalite yönetim sistemleri ve üretim sahaları İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca sıkı şekilde denetlenmektedir” denildi.

denizli-iyi-tarim-uygulamalari-ic-1
İyi Tarımın, tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlığı ve refahı ile çevreye önem veren bir üretim modeli olduğu belirtilen açıklamada, İyi Tarım Uygulamalarının amacının insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyecek üretimin yapılması olduğu belirtiliyor.

138 BİN 223 DEKAR ALANDA YAPILIYOR
Denizli’de 2011 yılında 11 üretici ile 1000 dekar alanda iyi tarım yapıldığı, İl Müdürlüğünün 2012 yılında iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında üretici ve üretim alanlarının her geçen yıl katlanarak arttığının vurgulandığı açıklamada, 2015 yılında 3 bin 797 üretici muhtelif ürünlerde 138 bin 223 dekar alanda iyi tarım yapıldığı ve Denizli iyi tarım alanları bakımından Türkiye genelinde ilk sıralarda yer aldığını belirtildi.

denizli-iyi-tarim-uygulamalari-ic
80 KİŞİLİK TEKNİK EKİP DENETLİYOR
Tüketiciye güvenilir gıda temini için, iyi tarım uygulamaları yapan tüm üreticilere mevzuat şartlarına uygun üretim yapmalarını sağlamak amacıyla 80 teknik personel ile denetlendiği, uygunsuzlukları görülen üreticiler, iç kontrolörler, kontrol ve sertifikasyon kuruluşları hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Ayrıca sertifikasyon kapsamından çıkarılma, iç kontrolörler ve kontrol sertifikasyon kuruluşlarının sertifikalarının askıya alınması veya iptal edilmesi gibi yaptırımlar uygulandığı açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı