REKLAMI GEÇ

Kadın çiftçiler lavanta tarlalarını gezdi

Kadın çiftçiler lavanta tarlalarını gezdi

İzmirli kadın çiftçiler, Pamukkale’nin Gözler Mahallesi’nde kekik, adaçayı ve lavanta tarlalarını gezdi; tıbbi aromatik bitkilerin üretimi hakkında bilgi aldı. Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli’nin 1990’lı yıllarda zor şartlarda başladığı kekik üretiminde söz sahibi olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2016 Cuma, 13:53

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Kadın Çiftçilerin Şifalı Elleri’ projesi kapsamında İzmirli kadın çiftçiler, Denizli’ye geldi. Tıbbi aromatik bitkilerin üretimi hakkında bilgi aldı. İzmirli kadın çiftçilere, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde kekik, adaçayı ve lavanta yetiştiriciliği kültürünün Denizli’de yerleşmesi, geliştirilmesi ve yöre ekonomisine sağladığı katkılar hakkında bilgi verildi. İzmirli kadın çiftçiler daha sonra Pamukkale’nin Gözler Mahallesi’ne giderek kekik, adaçayı ve lavanta tarlalarını gezdi. Gözler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kekik işleme tesisini inceledi. Üretim hakkında bilgi aldı.

denizli_kadin_ciftciler_lavanta_tarlasi-ic

Kadın çiftçilere tıbbi aromatik bitkiler hakkında bilgi veren Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, Türkiye’de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine olan ilginin arttığını belirterek, “Denizli’de 1990’lı yıllarda zor şartlarda başlayan kekik yetiştiriciliği önemli bir noktaya geldi. Tıbbi ve aromatik bitkilerin dünyada büyük bir pazarı bulunmaktadır. Biz bunun farkındayız. Kekik yetiştiriciliğinin yanı sıra ürün yelpazesini çeşitlendirmek istiyoruz. Adaçayı ve lavanta üretimini geliştirip yaygınlaştıracağız. Eğer öncü rolümüzü kaybetmek istemiyorsak daima çiftçilerimizle bir adım önde olmalıyız” dedi.

İzmirli kadın çiftçiler de yaptıkları gezide, Türkiye’nin kekik ihtiyacının büyük bölümünün Denizli’de üretildiğini öğrendiklerini belirterek, gezinin kendileri için çok yararlı olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı