REKLAMI GEÇ

Kayıtlarınızı güncelleyin

Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, kuraklık nedeniyle zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerin, sağlanan destekten yararlanabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki bilgilerini 31 Temmuz’a kadar güncellemeleri gerektiğini duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Kuraklıktan en çok etkilenen illerin başında gelen Denizli’de, mağdur olan çiftçilere destek verilecek. Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli’de beklenen yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle, Denizli Valiliği’nin tarımsal üretimde verim kaybı olabileceğini dikkate alarak, konu üzerinde hassasiyetle durduğunu söyledi. Gülsever, bu görüş doğrultusunda, Tarım İl Müdürlüğü ve ilçelerdeki tarım müdürlüklerince, kuraklıktan etkilenen ve etkilenebilecek olan mahsullerle ilgili hazırlanan hasat sonu ön inceleme raporlarının Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na düzenli olarak iletildiğini belirtti.

Gülsever, 4 Temmuz 2007 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan; 2007 yılı ilkbahar döneminde Türkiye’nin çeşitli illerinde meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere nakdi desteğin hibe olarak verilmesine ve bu çiftçilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile tarım kredi kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin kararın yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

ÇKS’de yer almak şart

Gülsever, kuru alanlarda üretimi yapılan; buğday, arpa korunga ve fiğ ürünlerinin yüzde 25 ve üzerinde zarar gördüğüil/ilçe hasar tespit komisyonlarınca durumları tespit edilen, ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı çiftçilere destek verileceğini söyledi. Gülsever, “Bu durumdaki çiftçilerimize, sertifikalı tohumluk ihtiyacının karşılanması amacıyla, kaybettikleri ürün miktarına karşılık buğday ekilişlerinde dekar başına 15 YTL, arpa ve korunga ekilişleri için dekar başına 12 YTL,fiğ ekilişi için yine dekar başına 20 YTL tutarında kuraklık desteği ödenecek” dedi.

Bu fırsatı kaçırmayın

Kuraklıktan etkilenen çiftçilerin zirai kredi borçlarının da 1yıl süreyle erteleneceğini ifade eden Gülsever, “İlimizde buğday, arpa, fiğ ve korunga ekilişinde bulunan ve kuraklıktan etkilenen çiftçilerimizin bu kararın yayım tarihi olan 04 Temmuz 2007 tarihinden itibaren bir ay içerisinde kredi borçlarının ertelenmesi için borçlu bulundukları Banka ve TKK’ne yazılı olarak müracaat etmeleri gerekmektedir. Kuraklık desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 31 Temmuz 2007 tarihine kadar Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı il/ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

Gülsever, çiftçilerin destekleme ödemelerinin, il/ilçe hasar tespit komisyonu kararları üzerine, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerince ÇKS’ye göre oluşturulacak icmaller esas alınarak banka aracılığı ile yapılacağını söyledi. Gülsever, bu nedenle çiftçilerin 2007 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki bilgilerini biran önce güncellemeleri gerektiğini ifade etti.

Gülsever, haksız yere kuraklık desteği ödemesinden yararlanıldığı tespit edilen çiftçilerin, idari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç olmak üzere, beş yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı