REKLAMI GEÇ

Gözler, işlenmiş kekik ihraç edecek

Gözler, işlenmiş kekik ihraç edecek

Gözler Kasabası’nda kekik üretimi yapan çiftçi Ali Akaya, TKDK’nın yüzde 50 hibe destek programından yararlanarak, kekik işleme tesisi kuracak. 84 bin 226 liraya mal olacak tesisin faaliyete geçmesiyle kekik, Gözler Kasabasında işlenerek ihraç edilecek.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2013 Perşembe, 12:18

Denizli İl Koordinatörlüğü ikinci kez çağrıya çıktığı 10. Başvuru Çağrı Döneminde ilk projesini teslim aldı.

Destek programından yaralanmak üzere ilk proje, Denizli’nin Gözler Kasabası’ndan geldi. Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricisi Ali Akkaya, Gözler Kasabası’nda üretilen kekiklerin işlenerek ihraç edilmesi için tesis kuracak. 84 bin 226 lira 47 kuruşa mal olacak olan Kekik işleme tesisine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun İPARD fonlarından 42 bin 113 lira 23 kuruş geri dönüşümsüz destek sağlanacak.

TÜRKİYE KEKİĞİNİN YÜZDE 80’İ DENİZLİ’DEN
Türkiye kekik üretiminin yüzde 80’ini karşılayan Denizli’nin Gözler Kasabası’nda kekik işleme tesisi kurulacak. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte, A.B.D. başta olmak üzere Almanya, Belçika, Hollanda gibi AB ülkelerinin yanı sıra Kanada, Japonya gibi ülkelere işlenmiş kekik ihraç edilecek.

“MESLEKİ YETERLİLİK ŞARTI ARANIYOR”
TKDK’nun AB hibe fonlarından yararlanmak için yapılan proje başvurularında mesleki yeterlilik şartının bir zorunluluk olduğunu hatırlatan TKDK Denizli Bölge Koordinatörü Ümit Dağdeviren, kursların açılmasını temin ederek gerekli yeterliliğe zemin hazırladıklarını belirtti.

Dağdeviren, ‘Tıbbı ve Aromatik Bitkiler’ hibe desteklerinden daha fazla yatırımcının faydalanması amacıyla, Halk Eğitim Merkezi’ne bu kursların açılması yönünde taleplerin iletildiğini söyleyerek, tahmini olarak bir ay içinde yeni bir çağrı ilanına çıkılabileceğinin de müjdesini verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı