REKLAMI GEÇ

Kutlu’dan kuş gribi açıklaması

Kutlu’dan kuş gribi açıklaması

Denizli genelinde kanatlı ticaretine ilişkin yaptıkları çalışmanın rutin bir denetim olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli’de kuş gribi hastalığının bugüne kadar hiç görülmediğini belirtti, çalışmaların rutin denetim olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2015 Perşembe, 10:58

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Sevindik Kanatlı Hayvan Pazarı başta olmak üzere il genelinde yapılan çalışmanın bir kuş gribi alarmı olmadığını, rutin çalışmalar içinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Kuş gribiyle ilgili alarm verilmediğini, çalışmaların kanatlı hayvan satışının disipline edilmesiyle ilgili düzenlemelerden ibaret olduğunu anlatan Kutlu, “Ülkemizde 2006 yılında ortaya çıkan kanatlılarda görülen kuş gribi hastalığı ilimizde bugüne kadar hiçbir kanatlı işletmesinde ve doğal ortamda yaşayan kanatlılarda gönülmemiştir. 5996 sayılı kanunun ilgili yönetmelikleri gereği açıkta kanatlı satışının yasak olması sebebi ile Sevindik Mahallesi’ndeki kanatlı satışı yapılmaması amacıyla rutin denetimler yapılmaktadır. Hayvan pazarının kapatılması ülkemiz ve ilimizdeki sığır, koyun ve keçilerde görülen, inszanlara bulaşmayan şap hastalığının kontrol altına alınması amacıyla İl Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyon kararınca alınmıştır. Yapılan denetimlerin ve alınan kararların kuş gribi ile ilgisi yoktur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı