REKLAMI GEÇ

Lider Çocuk Tarım Kampı Başladı

Lider Çocuk Tarım Kampı Başladı

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İlkokul çağındaki çocuklara yönelik “Lider Çocuk Tarım Kampı” günleri başladı. Fitnat-Ahmet Engin İlkokulu’ndan 20 öğrencinin katıldığı Tarım Kampı’nda öğrenciler,bitkiler hakkında bilgi alacak, topraktan örnek alıp analiz edecek, çiftlikten sofraya gıdanın yolculuğunu öğrenecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2015 Salı, 10:45

İstiklal Fitnat-Ahmet Engin İlkokulu’ndan 20 öğrencinin katıldığı Kamp, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle başladı. Kampta öğrencilere, doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırılacak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca doğadan kopuk yetişen çocukları sıkıştıkları dört duvar arasında binalardan çıkarmayı, doğa ile buluşmalarını sağlamayı amaçlayan kamp bir hafta devam edecek.

denizli-lider-cocuk-tarim-kampi-ic
Kamp esnasında çocuklara temel eğitim yanında uygulama ve demonstrasyon destekli aktif öğrenmeye yönelik eğitim verileceğini açıklayan Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “ Çocuklar bitkiler hakkında bilgi alacak, topraktan örnek alıp analiz edecek, çiftlikten sofraya gıdanın yolculuğunu öğrenecek ve atık yönetimi, küresel ısınma, kaynak kullanımı-bilinçli tüketim hakkında bilgilendirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Öğrenciler kampın ilk gününde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü birimlerini gezdi, Denizli horozunu tanıdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı