REKLAMI GEÇ

MAĞDURİYETLERİ GİDERİLİRKEN MAĞDUR EDİLDİLER

MAĞDURİYETLERİ GİDERİLİRKEN MAĞDUR EDİLDİLER

Afette ürünleri zarar gören çiftçilere ödeme yapılmaya başlandı ama yeni uygulama vasileri mağdur etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2015 Cuma, 15:13

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, geçtiğimiz ay içerisinde yaptığı basın toplantısında, kış ve bahar aylarında yaşanan don, aşırı yağış ve doludan zarar gören 16 bin 696 çiftçiye toplam 25 milyon lira ödeme yapılacağını açıklamıştı. 29 Haziran’da başlayan ödemeler devam ediyor. Ancak vasi ve vekaletli kişiler zarar ödemelerini alamayınca isyan etti.

“24 YILLIK EMEĞİM GİTTİ”
Pamukkale İlçesi’ne bağlı Irlıganlı Mahallesi’nde 80 dönüm arazide nar üreticiliği yapan 57 yaşındaki Mürrevel Kahraman, alzheimer hastası olduğu için tüm çiftçilik işlemlerini vasisi olan eşi İzzet Kahraman yürütüyor. Eşinin 11 yıldan beri vasi olduğunu söyleyen İzzet Kahraman, “80 dönüm arazimdeki nar ağaçları dondan zarar gördü. Yapılan yardım ödemeleri yalnızca 50 dönüm için geçerli. Ayrıca yüzde yüzlere varan zararım olmasına rağmen tespit edilen zarar yüzde 40. Buna karşılık 4 bin 800 lira yardım almaya hak ettim. Ama bu parayı da alamıyorum. Bankaya gidiyorum banka, ‘Vasilere ödeme yapamayız. Sizlerin ödemesini valilik yapacak’ diyor. Valilik, ‘Tüm ödemeler bittikten sonra geleceksiniz’ diyor. Ben bu parayı ne zaman, nasıl alacağım? Bizim ödemeler ne zaman yapılacak hiç kimse bilgi vermiyor” dedi.

denizli-izzet-kahraman-ic

“11 YILDIR SORUN YAŞAMADIM”
Alzheimer hastası olan eşinin tüm resmi işlemlerini kendisinin gerçekleştirdiğini söyleyen Kahraman, “Eşim 11 yıldan beri ağır Alzheimer hastası. Onun tüm resmi işlemlerini 11 yıldan beri ben yapıyorum. Hiçbir bankada hiçbir resmi işlemde sorun yaşamadım. Şimdi neden böyle zorluk çıkartıyorlar anlamıyorum. Benim bu paraya ihtiyacım var. Sezonu geçmeden tarlamın ve ağaçların bakımını yaptırmak zorundayım, ilaçlama yapmak zorundayım. Bir günlük gecikme bile benim yıllara mal oluyor” diyerek isyan etti.

VALİ BEY’İN ÖZEL TALİMATI VAR
Ziraat Bankası’nın 2.şahıslara ödeme yapmamasının nedeni ise Vali Şükrü Kocatepe’nin Ziraat Bankası Bölge Müdürü’ne “Vasi gibi 2.şahısların ödemesini valilik yapacak” şeklinde sözlü talimatı olduğu ileri sürüldü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı