REKLAMI GEÇ

Merkezefendi İlçe Tarım ile GEKA’dan ortak proje

Merkezefendi İlçe Tarım ile GEKA’dan ortak proje

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği “Korona Virüs ve Korunma Yolları” seminerine konuşmacı olarak katılan PAÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Turgut, korona virüsü endişesinin virüsten hızlı yayıldığını söyledi. Turgut, virüsten korunma yollarını anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2020 Cuma, 17:54

Merkezefendi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Büyükbaş Hayvanlarda Buzağı Ölümleri Olmasın” konulu eğitimin, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2019 yılı Teknik Destek programı kapsamında gerçekleştirilmesi uygun bulundu. Taraflar, eğitim için protokol imzaladı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya ve Merkezefendi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nurdağan Yaşar ile Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan”ın katılımıyla gerçekleşen törenle protokol imzalandı.

Merkezefendi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nurdağan Yaşar, GEKA tarafından onaylanan proje ile müdürlük bünyesinde görevli veteriner hekim ve ziraat mühendislerine (Zooteknist) yönelik eğitimler gerçekleştirileceğini söyledi.

Yaşar, “Sahada çalışan veteriner hekimlerimizin karşılaştığı sorunların başında yavru kayıplarına yol açan hastalıklar geliyor. Büyükbaş hayvancılık işletmesinde işletmenin kazanç sağlıyabilmesi için belirlenen temel kriter, hayvanlardan elde edilecek sütün kalite ve miktarı ile sağlıklı bir şekilde sürü üretkenliğinin uzun olabilmesidir. Döl verimi performansının yükseltilmesi ve kayıpların en alt düzeye indirilmesi hayvansal üretimin temel koşuludur. İşletmenin geleceği buna bağlıdır. Herhangi bir nedenle gebeliğin kesintiye uğrayıp embrinoyal gelişim sürecindeki yavrunun ölmesi ya da canlı olarak doğan yavrunun herhangi bir nedenle ölmesi hayvancılık işletmesi için ekonomik kayıptır. Bu faktörler o işletmede düzgün işletildiği taktirde işletmenin sürü projeksiyonunda ki artışı bölgesel hayvancılığın gelişmesine etki ederek ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı