REKLAMI GEÇ

Miniklere kuru üzüm

Miniklere kuru üzüm

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı’ programı kapsamında Denizli’deki anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve temel ilkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtımı başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2015 Çarşamba, 11:48

Çocukların yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması ve sağlıklı ara öğün alışkanlığının kazandırılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı kapsamında Denizli’de okullarda kuru üzüm dağıtımı başladı.

denizli-okullar-da-kuru-uzum-dagitimi-basladi-icDenizli’de “Okul Kuru Üzümü” programı kapsamında 395 okulda 67 bin 524 öğrenciye günde kişi başı 25 gr. kuru üzüm anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve temel eğitim birinci kademe (ilkokul) öğrencilerine dağıtılıyor. Uygulamanın okulların kapanacağı tarihe kadar devam edeceği belirtildi.

Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerde dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri, okulda devam sürelerinin azaldığı ve okul başarılarının düştüğü tespit edildiğini belirten Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “ Kuru üzüm, hepimize çekici gelen kurutulmuş bir meyvedir. Kurutulan üzümlerden yapılan bu küçük hazine herkesin sağlığı için önemlidir. Toplumun sağlıklı yaşaması ve ekonomik yönden gelişmesi onu oluşturan bireylerin sağlıklı olmasına bağlıdır. Vücudun gelişmesi, dokularının yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması olarak tanımlanan ‘yeterli ve dengeli beslenme’ ise sağlığın temelini oluşturur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı