REKLAMI GEÇ

MUCİZE ÜRÜNLER TARIM SEKTÖRÜNÜN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

MUCİZE ÜRÜNLER TARIM SEKTÖRÜNÜN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Denizli’de 1992 yılından bu yana ısıtma ve enerji kaynağı sektöründe hizmet veren İnci Enerji, Kütahya Kimya’dan aldığı distribütörlük ile Denizli-Aydın Bölge sorumlusu olarak yeni bir sektörü de firmasına kazandırdı. Tarım ve zirai işlerle uğraşanların yüzünü güldürecek olan mucize ürünlerle, topraktan alınan verimi artırmayı amaçlayan İnci Enerji, artık toprağa da enerji veriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2015 Pazartesi, 10:13

ic-111Tarım ürünlerinin yetiştirilmesinde, ıslah edilmiş kaliteli tohum, iklim ve yağışın etkisi kadar toprak yapısı da çok önemli. Her ürünün ekilip dikilebileceği toprak yapısı farklılık gösteriyor. Buna bağlı olarak da topraktan alınan verim bölgelere göre değişiyor. Evinizdeki çiçekten, tarladaki mahsule kadar uzanan Organik Toprak Düzenleyicisi ürünler artık Denizli’den bölgeye yayılacak.
İnci Enerji Genel Müdürü ve Makine Yüksek Mühendisi Buray Albaş, distribütörlüğünü yaptıkları ürünlerle ilgili sorularımızı yanıtladı.

ic-222
ÜRÜNLER HANGİ ALANLARDA KULLANILIYOR?

İnci Enerji Genel Müdürü Buray Albaş, organik toprak düzenleyici ürünlerin sebze, meyve, hububat, yağlı tohumlar gibi toprakta yetişen her türlü ürün için kullanılabildiğini söyledi. Albaş, “Yaklaşık 10 farklı ürünün içinde olduğu, organik toprak düzenleyiciler olarak bilinen ürün yelpazemiz var. Bu ürünlerin her biri farklı bitki ve topraklar için kullanılıyor. Tarım sektörünün ürün çeşitliliğine ve bu ürünlerin anatomik yapısına, istemiş olduğu toprak türüne göre ürünlerin kullanım alanları farklılık gösteriyor” dedi.

ic-2
ÜRÜNLERİN BİTKİYE VE İNSANA ZARARI VAR MI?

Buray Albaş, organik olan ürünlerin, toprağa ihtiyacı olan vitamin ve mineral desteği sağladığını belirterek, hümik ve fulvik asitlerin içerdiği organik vitaminlerin doğal bir koruma oluşturduğu vurguladı. Albaş, böylece kimyasal madde kullanmaya gerek kalmayacağını ve ürünlerin organik olması nedeniyle de bitkiye ve insana hiçbir zararının olmadığını dile getirdi.

ic-1
ÇİFTÇİLER NİÇİN BU ÜRÜNLERİ KULLANMALI?

Buray Albaş, ürünlerin toprağa ve üründen alınan verime faydalı olabilmesi için, uygulama şekli ve miktarlarına dikkat edilerek bilinçli bir şekilde toprağa verilmesinin önemle altını çizerken, faydalarını da şöyle sıraladı:
– Tohum ilk köklerini çıkardığı zaman büyüme noktalarını 2 kat fazla açarak kök sisteminin güçlü bir şekilde gelişmesini sağlıyor.
– Toprağın su tutma kapasitesini artırıyor.
– Toprak rengini koyulaştırarak daha kolay ısınmasına yardımcı oluyor.
– Azot, fosfor, potasyum elementlerini toprağa kazandırarak çiçek sayısını ve meyve tutumunu artırıyor.
– Özellikle fide yetiştiricileri için çok önemli olan amino asitli hümik asidi toprağa kazandırarak fideleri hastalıklara karşı güçlendiriyor.
– Toprakta kesek oluşumunu engelliyor.
– Arpa, buğdayda kardeşleşmeyi artırarak kökleri uyarıp, başaklarda dane sayısını, protein ve gluten oranını yükseltiyor.
– Tahıllarda bitkinin bodur kalmaması için gerekli olan çinkonun topraktaki oranını artırır.
– İçeriğindeki azot sayesinde bitkinin yeşil kısmının gelişimini sağlar.
– Böcek ve mantar ilaçları ile birlikte uygulanabilir.
– Üzüm, zeytin, kiraz, elma, ceviz, şeftali ve turunçgillerin yetiştirilmesinde toprağa çok büyük destekçidir.
– Meyvelerin gerekli büyüklük, renk ve standartta gelişmesini sağlar.
– Killi toprakların yumuşak ve geçirgen yapı kazanmasına yardımcı olurken, toprağı kolay işlenir hale getirir.
– Yapıştırıcı özelliği sayesinde ise kumlu topraklarda, kum taneciklerini birbirine bağlayarak su ve nem tutma kapasitesini artırır.

Toprağa kazandıracağınız her türlü üründe, rekoltenizi yükseltmek ve sağlıklı ürünler yetiştirmek için, İnci Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti ile irtibata geçin.
Merkez: Akçeşme Mah.2605 Sokak No:38 Gümüşler/Denizli
Merkez Telefon: 0258 3715055 Fax:0258 3710055
Mail :posta@incienerji.com
Web : www.incienerji.com www.humikasitdunyasi.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı