REKLAMI GEÇ

Öğrenciler tarım kampında

Öğrenciler tarım kampında

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilen Lider Tarım Kampı başladı. Raşit Özkardeş İlkokulu’ndan 22 öğrencinin katıldığı kampın ilk durağı, Denizli Horozu üretim tesisleri oldu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2014 Pazartesi, 11:58

Çocukların keyifli bir yaz tatili geçirebilmelerini sağlamak ve tükettikleri gıda ürünlerinin nasıl yetiştirildiği konusunda bilinçlendirmek amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın projesi Denizli’de hayata geçirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ndeki Denizli Horozu Üretim tesislerinde başlayan kampın açılışına, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile öğrenciler katıldı.
Raşit Özkardeş İlkokulu’ndan 22 öğrencinin katıldığı ve 5 gün devam edecek olan Lider Tarım Kampı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesindeki Denizli Horozu üretim çiftliğinde başladı.
Vali Abdülkadir Demir, “Lider Tarım Kampı, son yıllarda bilgisayar ve televizyona bağımlı hale gelen çocuklarda çevre farkındalığını oluşturmak ve sofralarında tükettikleri gıdaların üretimi hakkında bilgi sahibi olmaları açısından önemli bir proje” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, bu proje ile çocuklara tarımı sevdirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

ic
Kutlu, “Çocuk Tarım Kampı Uygulamaları ile Bakanlığımız koordinatörlüğünde “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında ilköğretim 4.sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek, çocuklarımıza doğa, çevre, küresel ısınma, tarım, gıda, kaynakların ekonomik kullanımı, atık yönetimi, iklim değişikliği konularında farkındalık kazandırmak ve doğadan kopuk yetişen çocukları sıkıştıkları dört duvar arasında binalardan çıkarmak ve doğa ile buluşmaları amaçlanmaktadır” diye konuştu.

DENİZLİ HOROZU İLE TANIŞTILAR
Kampın ilk gününde Denizli Horozu Üretim tesislerini ziyaret eden 22 öğrenci, Denizli Horozu’nun özellikleri hakkında bilgi aldılar. 5 gün devam edecek olan kampta öğrenciler, süt işleme tesislerinden hayvan çiftliklerine, ekmek fırınlarından sebze meyve bahçesine kadar birçok tarımsal işletmeyi ziyaret edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı