REKLAMI GEÇ

Popülist değil, milli politika üretecekler

Popülist değil, milli politika üretecekler

Denizli’de tarım ve hayvancılıkla ilgili 9 sivil toplum örgütünün katılımıyla Tarım ve Hayvancılık Platformu oluşturuldu. Dönem sözcülüğünü Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider’in yaptığı platform üyeleri, günü birlik popülist politikalar değil, ortak akılla uzun vadeli milli politikalar üretmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2014 Cuma, 12:08

Denizli Tarım ve Hayvancılık Platformu’nun tanıtım toplantısı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde yapıldı.  Dönem sözcülüğünü Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider’in üstlendiği Tarım ve Hayvancılık Platformu üyelerinin katıldığı toplantıda, insanların yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmesinde gıda güvenliği, gıda güvenirliliğinin temin edilmesi, çevre ve toplum sağlığının korunması konularında çalışmalar yapılacağı açıklandı.

Ayrıca meslek oda ve örgütlerin mesleki ve ülke sorumluluğu bilinciyle müşterek hareket etmesini sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini açıklayan Platform Sözcüsü Mehmet Ali Uzakgider,  her ayın ilk Çarşamba günü saat 10.00’da toplanacaklarını, olağanüstü durumlarda ise acilen toplanılacağını açıkladı.

Platform sözcülüğünün, 6 ayda bir üye odaların başkanları tarafından üstlenileceğini vurgulayan Uzakgider, platformun kuruluş gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Tarım ve hayvancılık ekonomik bir faaliyet olmanın ötesinde sektördür. Ülkemiz ve ilimiz, sahip olduğu toprak, iklim ve bitki örtüsü ile tarım ve hayvancılığın her kolu için büyük imkanlar sunmaktadır. Sahip olduğumuz bu topraklar kendi insanımızı yeterli ve dengeli beslemenin ötesinde önemli ölçüde ihracat yapabilecek potansiyele sahiptir. Bizler günübirlik popülist politikalar yerine her gün gelişen bilim ve teknolojiyi takip ederek ortak akılla oluşturacağımız uzun vadeli milli politikalar belirlemek zorundayız. Her alanda örnek olan Denizli’mizin tarım ve hayvancılıkta en önde olması için sektörün temsilcileri olarak güç birliği yapmak zorundayız. Bu çerçevede güçleri birleştirerek toplumu uyarma, bilgilendirerek kamuoyu oluşturma, müşterek eylem planı hazırlama ve önderlik etmede beraber hareket edilmesi, Denizli insanının yararına olacaktır”

PLATFORM ÜYELERİ
Denizli Tarım ve Hayvancılık Platformu, Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, Hay-Koop Başkanı Mehmet Varol, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı  Kadir Çetinkol arasında imzalanan protokol ile faaliyete geçti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı