REKLAMI GEÇ

“Şarapçılığa sahip çıkılsın”

Şarapçılığın ülkemizde ve Denizli’de ilerleyememesinin çok üzücü bir durum olduğunu söyleyen Bordo Gurme’nin genç patronu Serdar Dinç, “Dünya’nın en iyi üzüm üretilen 4 ülkesinden biri olmamıza rağmen, bizler bunu değerlendiremiyoruz. Birilerinin bu sektöre sahip çıkması gerekiyor” dedi

/ DENİZLİHABER / 22 Haziran 2007 Cuma, 00:00

Şarapçılık sektörü son zamanlarda sıkıntılı günler yaşıyor. Yaşanan sıkıntılardan dolayı diğer sektörlerin gerisinde kalan şarapçılığın, Dünya çapında kaliteli bir üzüme sahip olan ülkemizde halen ilerleyememesi halkın da dikkatinden kaçmıyor.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aktaran Bordo Gurme’nin genç ve başarılı patronu Serdar Dinç, yaşanan en büyük sıkıntıyı yüksek vergilendirmeye bağlıyor. Ülkemizde diğer sektörlere alternatif bir sektör olan şarapçılığa gereken önemin verilmediğini söyleyen Dinç, bu konuda yetkilileri göreve çağırıyor..

Dinç, “Ülkemizde ciddi bir şarap tarihi mevcut olmasına ve şarap konusunda bilgiye sahip olmamıza rağmen ne yazık ki bu sektörde ilerleme kat edemiyoruz. Oysa Dünyanın en iyi ve kalite üzümünü üreten ülkemizde, bu üzümler ihraç edilmek yerine şarapçılıkta kullanılsa, Türkiye’ye ihracat rekorları kıran yeni bir sektör daha kazandırılır. Ancak bizler bunu değerlendiremiyoruz. Bunun yanı sıra şarapçılık sektörünü vuran bir diğer olayda; sektörde uygulanan yüksek vergilendirme. Bu da üreticiyi çok büyük sıkıntıya sokuyor. Bu konu hakkında devletin yetkili mercilerinin bir an evvel çalışmalar başlatmasını bekliyoruz” diyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı