REKLAMI GEÇ

Sertifikalı çobanlığa büyük ilgi

Sertifikalı çobanlığa büyük ilgi

Denizli İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner, İş Kur ve tarım müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Çal ve Honaz ilçelerinde başlatılan sertifikalı çoban (Sürü Yönetimi Elemanı) kursunun kayıt işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2014 Pazartesi, 14:44

İl genelindeki 2014 yılı kontenjanı 50 çoban için Honaz’da 25, Çal’da 25 başvuru alındığını belirten Öner, “Tarım Bakanlığımız tarafından hazırlanan proje ilimizde de uyulamaya girdi. Ancak 2014 yılı eğitim programında sadece 50 çobanımız eğitim görebilecek. Bu çobanlarımıza 3 hafta boyunca haftada 5 gün günde sekiz saat eğitim verilecek. Konunun uzmanı hocalar ve veterinerler tarafından verilecek eğitimlerde çobanlara koyun cinslerinden, yavru bakımına, ırkların özelliklerinden süt, yün kalitesine kadar birçok konularda eğitim verilecek. Birliğimize üye 2 bin 800 çobanımız bulunuyor. 2015 yılında tüm ilçelerimizde bu kursların düzenlenerek sektördeki eğitimli çoban sayısının arttırılmasını istiyoruz” dedi

HARÇLIK VE SİGORTA
Kursa katılan her kursiyere günlük 20 lira cep harçlığı verileceğini ve tarım sigortası yaptırılacağını hatırlatan Başkan Öner, başarılı olan ve 500 adet damızlık küçükbaş hayvanı olan besicilere devlet tarafından 5 bin lira geri ödemesiz destekte verileceğini söyledi. Dağlarda koyun keçi güderek geçimini sağlayan genç sürü yönetimi elemanları için sigorta başlangıcının çok önemli olduğunu anlatan Öner, “Bu kursa katılanlara tarım sigortası da yaptırılacak. Tüm masrafları da İş Kur tarafından ödenecek. Genç çobanlarımızın bu sayede sigortaya girişleri de yapılmış olacak. Bu sigorta girişleri ileride emeklilik dönemlerinde çobanlarımızın işine yarayacak. Kursiyerlere ayrıca günlük cep harçlığı da verilecek. Buradaki en önemli kriter ise devam, çünkü kursa gelmeme, devamsızlık yapma gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı